Nederlandse toprolstoeltennissers strijden om titel op NK Tennis in Amstelveen

7 december 2022 - Redactie Support Magazine

Van 11 tot en met 18 december is het Nationaal Tennis Centrum (NTC) in Amstelveen gastheer van de Nationale Kampioenschappen Tennis. Het evenement waar de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar afsluit. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels met deelname van o.a. Maikel Scheffers, Aniek van Koot en Golden Slam-winnares Diede de Groot. Dat meldt Amstelveenz.

Technisch directeur Jacco Eltingh: "De Nationale Kampioenschappen zijn een belangrijk toernooi, omdat het spelers de mogelijkheid geeft om dichtbij huis wedstrijdritme op te doen voor het nieuwe tennisseizoen, want eind december vertrekt een groot gedeelte richting Australië. Voor alle tennisfans is dit evenement een unieke kans om Nederlands beste spelers van dichtbij in actie te zien. Het belooft een mooie week te worden met veel beleving op en naast de baan”.

Rolstoeltennis

Ook de nationale top van het rolstoeltennis strijkt neer in Amstelveen. Met paralympisch kampioen Diede de Groot en medaillewinnaars Aniek van Koot en Maikel Scheffers is het speelveld voorzien van spelers op het hoogste internationale niveau.

Het kwalificatietoernooi is op zondag 11 en maandag 12 december. Het hoofdtoernooi start op dinsdag 13 december. De finales van het enkelspel rolstoeltennis worden gespeeld op zaterdag 17 december.

Diede-de-Groot-3 Foto via Diede de Groot

Tickets

Van maandag tot en met donderdag zijn de wedstrijden gratis toegankelijk voor publiek. Voor vrijdag, zaterdag en zondag kun je hier tickets kopen. Er zijn ook rolstoelplekken beschikbaar. Kinderen tot en met 12 jaar hebben de hele week gratis toegang, maar hebben voor het finaleweekend wel een toegangsticket nodig.

(Bron: Amstelveenz)

Altijd op de hoogte blijven?