Zitskiër Kampschreur wint overall-klassement World Cup

26 maart 2024 - Robin Wubben
Beeld: Samuel Andersen

Jeroen Kampschreur heeft het eindklassement van de FIS Para Alpine Ski World Cup gewonnen. In een winter vol uitdagingen was de 24-jarige Leiderdorper de meest constante bij de zitskiërs. Het is voor Kampschreur zijn eerste ‘big crystal globe’; de prijs voor de winnaar van het eindklassement.

Naast de trofee voor het overall-klassement werden na afloop van de worldcupfinale in het Italiaanse Selle Nevea ook de wereldbekers per discipline uitgereikt. Kampscheur pakte ook de eindzege over alle reuzenslaloms van de afgelopen winter, werd tweede op de slalom en derde op de Super G en afdaling.

Ook de 45-jarige Rotterdamse Barbara van Bergen (zilver reuzenslalom, brons overall) eindigde op het podium aan het einde van de winter. Dat gold ook voor de 25-jarige Niels de Langen (brons slalom) uit Heteren.

Afgelast

Geheel in lijn met de laatste weken van het seizoen, werd ook de allerlaatste dag van de skiwinter afgelast. De omstandigheden in Selle Nevea waren niet veilig genoeg om de supercombinatie door te laten gaan.

Eerder tijdens de wereldbekerfinale won Kampschreur al twee reuzenslaloms. Ook pakte hij zilver op die discipline en brons op de laatste slalom van het seizoen. Barbara van Bergen (2x zilver) en Niels de Langen (zilver) waren ook goed voor Nederlands eremetaal.

Bron: ParaNieuws

Altijd op de hoogte blijven?