Stichting Kielegat gaat dit jaar de carnavalsoptocht in Breda, de zogeheten Grote Optocht, toegankelijker maken. De organisatie wil er op die manier voor zorgen dat ook mensen met een beperking de optocht beter kunnen ervaren. Dat meldt BredaNu.

Eerder maakte Eindhoven bekend de toegankelijkheid van hun carnavalsoptocht te verbeteren. Op carnavalsmaandag 12 februari vindt de Grote Optocht van Breda plaats, die dit jaar iets eerder begint om 12.11 uur.

Zittribune en platform

Zo wordt er langs de route ter hoogte van de Oude Vest een speciale zittribune geplaatst. Ook komt er een platform voor mensen in een rolstoel en zal er een aangepast toilet beschikbaar zijn. Op de Vlaszak, verderop de route, komt ook een prikkelarme zone, waar de deelnemers zonder muziek en grote bewegingen voorbij zullen rijden. In de Kielegat App is meer informatie te vinden over de faciliteiten en de route.

Kielemaatjes

Behalve deze aanpassingen komt er ook een speciale haal- en brengservice voor Kielegatters die niet zelfstandig naar de optocht kunnen komen. Stichting Kielegat zoekt nog naar zogenaamde Kielemaatjes die zich als vrijwilliger hiervoor aan willen melden.

Om toegang te krijgen tot de zittribune en het rolstoelplatform, moet van tevoren een gratis ticket worden gereserveerd. Dat kan via de website carnavalsmaatje.nl. In totaal is er plek voor 120 carnavalsvierders en passen er 10 rolstoelen op het verhoogde platform. De tribunes zullen zich bevinden bij de Stadsgalerij aan de Oude Vest in Breda.

Bron: BredaNu

Altijd op de hoogte blijven?