Mensen met een beperking kunnen in Eindhoven voor het eerst de carnavalsoptocht vanaf een tribune bekijken. Er zijn volgend jaar tijdens de Lampegatse optocht, op het 18 Septemberplein, speciale plaatsen voor mensen in een rolstoel. Dat meldt Studio040.

Zij hebben daarmee goed zicht op alle praalwagens die voorbijkomen, laat de optochtorganisatie weten. Naast deze tribune zijn er komende carnaval meer aanpassingen. "We rijden niet meer door de Kerkstraat. Het is daar te smal en de mensen staan daar te dicht op elkaar. We hebben na corona gemerkt, dat mensen dat niet meer prettig vinden. Dat vond de gemeente ook en dus hebben we enkele smalle straten uit de route gehaald", vertelt een medewerker van de optochtcommissie.

De optocht begint zaterdag 10 februari om klokslag 13:11 bij de Paterskerk en gaat dan via de Vestdijk richting het 18 Septemberplein. Óp dat plein gaat het vervolgens tussen de pilaren van de Piazza-ingang door, richting Emmasingel, om vervolgens via de Keizersgracht en de Wal even voorbij het Stadhuisplein te eindigen.

Idee

Voor het eerst tijdens de optocht is er dus een tribune voor mensen in een rolstoel. "In de organisatie hebben we iemand die veel doet voor mensen met een handicap en zij kwam met dit idee aanzetten. We hadden er eigenlijk nog niet bij stilgestaan, hoe moeilijk het voor deze groep mensen zou kunnen zijn."

De tribune is volgens de organisatie hetzelfde als bij de marathon van Eindhoven. "Daar ging het ook goed en dus waarom hier niet. Zo kunnen we toch tientallen mensen in een rolstoel goed zicht geven op alles wat voorbij komt."

Bron: Studio040

Altijd op de hoogte blijven?