Voorstellingen, stadswandelingen, rondleidingen, ervaringsparcoursen, prijsuitreikingen en workshops. De Week van de Toegankelijkheid zit ook dit jaar weer vol met activiteiten die overal in het land aandacht gaan vragen voor toegankelijkheid. Maandag 2 oktober gaat de Week officieel van start, onder andere met de lancering van de eerste aflevering van de videoserie Maak Nederland toegankelijk! van filmmaker Mari Sanders. Dat meldt Ieder(in).

Overal in het land doen landelijke, regionale en lokale organisaties mee aan de Week van de Toegankelijkheid. Zij laten op allerlei manieren zien dat toegankelijkheid loont. Zo wordt in Tilburg in Stadbos013 een toegankelijke route door het bos geopend. De provincie Friesland lanceert met Gastvrij Fryslân een speciale e-learning die ondernemers leert om mensen met een beperking beter van dienst te zijn. In Haarlem is een open training zitvolleybal en in Arnhem worden draadloze deurbellen uitgedeeld aan ondernemers zodat zij weten wanneer iemand hulp nodig heeft bij de deur. En nog veel meer! Op de pagina Waar is wat te doen vind je een overzicht van alle activiteiten.

Online videocampagne: Maak Nederland toegankelijk!

De Week van de Toegankelijkheid lanceert een online videoserie in samenwerking met filmmaker Mari Sanders, bekend van onder andere de documentaire Rolstoel Roadmovie (EO, 2019) en Mari staat op (EO, 2021). In de video’s volgt Sanders een team van drie jongeren met een beperking en twee klusjesmannen. Zij moeten in zes uur tijd zoveel mogelijk plekken toegankelijk maken.

In de Week van de Toegankelijkheid verschijnt iedere dag een nieuwe aflevering op sociale media en de website. Volg Casper, Feng en Mirthe in hun opdracht om Nederland toegankelijker te maken.

Bekijk hier de trailer:

Toegankelijkheid loont

Het thema van dit jaar is Toegankelijkheid loont. Want toegankelijkheid heeft voor veel meer mensen voordelen. Een toegankelijk festival trekt meer bezoekers. Een toegankelijke winkel heeft een grotere klantenkring. Met een toegankelijke website bereik je meer mensen.

Bij jou in de regio

Kijk in de agenda op de website van de Week van de Toegankelijkheid wat er bij jou in de buurt te doen is.

Ook via Twitter, Facebook en Instagram word je op de hoogte gehouden van alle activiteiten en plannen. Activiteiten kun je online delen met hashtags:

  • #WvdT2023
  • #WeekVanDeToegankelijkheid
  • #ToegankelijkheidLoont

(Bron: Iederin)

Altijd op de hoogte blijven?