Banen in beeld - deel 2

"Mijn passie en kennis komen samen in mijn werk"

26 april 2024
Evelien Hogers

Mariska Kruissink (28) werkt als ergotherapeut bij de afdeling zorgtechnologie van Odion. Daar mag ze op zoek naar mooie, innovatieve oplossingen voor zorgvragen van mensen met een beperking.

“Het mooiste dat ik heb mogen doen, is wel iemand in een rolstoel, die níet wilde vliegen én niet wilde zwemmen, met een virtualrealitybril toch de ervaring te geven dat hij in de Rode Zee aan het duiken was,” zegt ze met een grote lach. Ook werken met robots is haar niet vreemd.

"Ik kan zorgvragen goed kritisch doorgronden"

Zelf is Mariska door een hersenbloeding de fijne motoriek in haar linkerarm verloren, waardoor ze een spraakcomputer gebruikt in plaats van een toetsenbord. Door een visuele beperking zijn autorijden en fietsen niet goed mogelijk. Tijdens en na haar revalidatie volgde Mariska de master health innovation. Haar passie voor gamen en technologie zet ze nu samen met haar kennis als ergotherapeut dagelijks in haar werk in. “Ik ben goed in het kritisch doorgronden van zorgvragen,” zegt ze. “Wat is er nodig voor een oplossing? En wat levert het de cliënt op?”

Onbeperkt in je werk

Met het fotoproject ‘Onbeperkt in je werk’ zet fotografe Evelien Hogers zich in voor meer banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Evelien heeft een zoontje met een ontwikkelingsachterstand, ook voor hem wil ze een inclusieve(re) samenleving.

Mariska Kruissink Mariska Kruissink. (© Evelien Hogers)

Altijd op de hoogte blijven?