Mijn Leven 2.0 organiseert eerste meet-up Levenskunst 2.0 voor mensen met ziekte of beperking

5 mei 2023 - Redactie Support Magazine

Iedereen die leeft met een ziekte of beperking is uitgenodigd om naar de meet-up Levenskunst 2.0 te komen op 10 juni in Zeist. Op deze ochtend worden ervaringen gedeeld over prettig leven met een kwetsbaar lijf tijdens een gezellig samen-zijn met heerlijke lunch. Georganiseerd door Mijn Leven 2.0, platform voor leven met een ziekte of beperking in de provincie Utrecht.

In de provincie Utrecht leven bijna 150.000 mensen met een ziekte of beperking. Maar hoe leef je zo prettig mogelijk als je lichaam niet meewerkt? Welke inzichten helpen je daarbij? Dat vraagt om 'Levenskunst 2.0' en dáár gaat het op deze ochtend over. "Ons motto is: samen weten we meer en ‘afkijken’ mag", aldus Mia Willems, één van de initiatiefnemers.

Balanceren is Levenskunst

Leven met een ziekte of handicap is vaak een kwestie van balanceren. Hoe vind je de juiste balans tussen ontspanning en bezig zijn, of tussen (medische) afspraken en leuke dingen doen? Onder leiding van gespreksleider Hanneke Dullemond ga je over dit thema in gesprek. Daarna kun je tijdens twee workshops kennismaken met manieren die kunnen helpen bij het vinden van plezier in het leven. En de meet-up eindigt met een Surinaams Caribische lunch, verzorgd door Bij Randolf uit Driebergen.

Wees welkom!

De organisatie gaat voor een leuke ochtend met ontmoeting, uitwisseling en muziek. Iedereen is welkom; het maakt niet uit of je nog maar net of al langer leeft met een ziekte of beperking en het doet er ook niet toe of je beperking zichtbaar of onzichtbaar is.

De deur gaat open om 9:45 uur, de aanvang is om 10:00 uur. Deelname is kosteloos. Het gebouw van iCON healthcare aan de Utrechtseweg 129 in Zeist is goed toegankelijk, er zijn max. 20 plaatsen en er zijn voldoende rolstoelplaatsen beschikbaar. Graag wél vooraf aanmelden, dat kan hier.

Meer meet-ups

Na de zomer worden nog twee meet-ups georganiseerd: op 2 september in Soest en op 30 september op een locatie in de gemeente Vijfheerenlanden. Meer info op de website.

Altijd op de hoogte blijven?