Het landelijke congres Cliëntondersteuning vindt plaats op 15 november 2022. Tijdens het congres staat het Koploperproject Cliëntondersteuning centraal, waaraan in totaal 113 gemeenten hebben meegedaan sinds 2017. Dat meldt koepelorganisatie Ieder(in).

Sinds 2015 heeft iedereen recht op een cliëntondersteuner. Dit is iemand die onafhankelijk en levensbreed meedenkt en de cliënt wegwijs maakt in de wereld van zorg en ondersteuning. Om het aanbod, de vindbaarheid en de kwaliteit van cliëntondersteuning te verbeteren, zijn gemeenten binnen het Koploperproject aan de slag gegaan. Het Koploperproject Cliëntondersteuning is een initiatief van de VNG, Ieder(in) en de Koepel Adviesraden Sociaal Domein.

In 2017 begonnen veertien Nederlandse gemeenten als koploper. Inmiddels zijn 113 gemeenten aangesloten op deze reis in de wereld van cliëntondersteuning. Onderweg hebben zij samen met aanbieders van cliëntondersteuning en inwoners veel gezien. Wat zij hebben meegemaakt, welke kennis ze hebben opgedaan en hoe het verder gaat: het komt allemaal aan bod tijdens het congres in november.

Voor wie?

Voor cliëntondersteuners, gemeenten, inwoner- en cliënten(vertegenwoordigers) en andere geïnteresseerden die betrokken zijn bij cliëntondersteuning.

Plaats en tijd

Het congres vindt plaats op 15 november 2022 om 10.00 uur. Het congres zal in een hybride vorm plaatsvinden. Wie het fysiek wil bijwonen, is welkom van 10.00 tot 17.00 in het Akoesticum in Ede. Er is plaats voor 100 deelnemers. Wil je liever vanuit huis de wereld van cliëntondersteuning ontdekken? Meld je dan aan voor het interactieve digitale programma.

Deelname is gratis. Binnenkort wordt het programma bekendgemaakt en zal inschrijven mogelijk zijn.

Meer lezen over cliëntondersteuning en andere gemeentelijke regelingen? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: Iederin)

Altijd op de hoogte blijven?