Nog een laatste keer kwam de Amerikaanse rockband Kiss naar Nederland voor een afscheidsconcert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De Nijmeegse Louis van de Weijden (58) kon het concert, als groot fan van de band, natuurlijk niet aan hem voorbij laten gaan. Maar hoe kom je het best met rolstoel en zonder eigen aangepaste auto van Nijmegen naar Amsterdam? De Zonnebloemauto, gehuurd via Welzorg Auto op Maat, bleek de uitkomst. 

Sinds Louis op zijn veertiende Kiss voor het eerst zag, is hij fan. Hij heeft meer dan tien concerten bijgewoond,” vertelt zijn vrouw Ingrid, die namens Louis spreekt en door hem de band ook leuk is gaan vinden. “Van de harde muziek, de karakteristieke schmink en extravagante kostuums tot aan het bloedspuwen tijdens concerten; alles vindt hij geweldig.”

Bij Kiss

Onafhankelijk

Een concertbezoek is voor Louis niet vanzelfsprekend. Kort nadat Louis en Ingrid in 2009 trouwden, kreeg hij darmkanker. De ziekte kwam nog twee keer terug en door de bestralingen kreeg Louis een dwarslaesie. Hierdoor maakt hij gebruik van een elektrische rolstoel. Het is een uitdaging om de beste vervoersoplossing te vinden. “We reizen ook wel eens met de taxi, maar het grote voordeel van de Zonnebloemauto is de onafhankelijkheid. Nu kunnen we gaan en staan waar we zelf willen, vertrekken wanneer we willen en een tussenstop maken als we dat willen. Je kunt makkelijk zelf de rolstoel vergrendelen en stoelen waar nodig wegklappen. Zo is er dan ook nog ruimte voor andere passagiers. Op de dag van het afscheidsconcert was een goede vriend de chauffeur en met z’n drie.n was er nog genoeg ruimte voor meer passagiers.”

Na de beslissing om met de Zonnebloemauto te gaan, was het snel geregeld. “Omdat we al zo ver van tevoren de kaartjes voor het concert kochten, konden we ook vroeg de auto reserveren. Voor zo’n belangrijke gelegenheid wil je ook niet het risico lopen dat er geen auto meer beschikbaar is. Het reserveren ging makkelijk en snel door te bellen met Welzorg. Op de dag zelf haalden we de auto op bij een vestiging van Welzorg in Nijmegen en kort daarna vertrokken we naar Amsterdam.”

Zonnebloemauto

Spektakel

In de Ziggo Dome was Kiss als vanouds goed: “Het was een even groot spektakel als het jaar ervoor, toen zijn we ook geweest. Het vuurwerk en het vuur- en bloedspuwen mochten ook nu niet ontbreken. Vanaf het rolstoelplatform had Louis goed zicht op het podium. Al met al was het een succesvolle dag waar we nog lang van zullen nagenieten.”

Aan het einde van het écht allerlaatste concert in New York kondigde Kiss aan dat ze met hologrammen van zichzelf zullen blijven voortbestaan en concerten zullen geven, zoals ABBA dat ook al doet. Op de vraag of Louis en Ingrid dat ook willen zien, is het antwoord duidelijk: “Nou nee, ik denk niet dat we dan nog naar een concert zouden gaan. Dus we zijn extra blij dat we de band de laatste keer in het echt hebben kunnen zien.”

Zelf op pad met de Zonnebloemauto?

Je huurt de Zonnebloemauto vanaf 45 euro per dag. Met ruim vijftig ophaallocaties in Nederland, is er altijd een auto in de buurt. Heb je niemand in je omgeving die voor je kan rijden? Dan regelt de Zonnebloem een vrijwillige chauffeur. Welzorg heeft een handig online reserveringssysteem waar je op basis van locatie en huurdatum een overzicht krijgt van de beschikbare auto’s. Reserveren is ook mogelijk door te bellen naar 088 – 00 16 717.

Deze pagina wordt u aangeboden door Welzorg Auto op Maat.

Altijd op de hoogte blijven?