The Bart Award voor meest inclusieve werkgever uitgereikt aan Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

20 juni 2022 - Redactie Support Magazine

De uitreiking van de The Bart Award vond plaats op 21 juni 2022 tijdens de feestelijke viering van het 10-jarig bestaan van Stichting Studeren & Werken op Maat (SWOM) in Theater Diligentia in hartje Den Haag. De The Bart Award wordt jaarlijks door SWOM uitgereikt aan de meest inclusieve werkgever van Nederland en is vernoemd naar oprichter en voorzitter Bart de Bart.

Stichting SWOM is een sociale onderneming en begeleidt professionals en studenten met een arbeidsbeperking naar een stage, duurzame baan of vrijwilligerswerk.

Van winnaar naar jurylid

Afgelopen jaar mocht Judith Wiskie namens de Erasmus Universiteit Rotterdam de prijs in ontvangst nemen uit de handen van Bart de Bart en Rick Brink bij spraakmakers op Radio 1. Dit jaar heeft Judith plaatsgenomen in de jury samen met Marco Florijn (programmaleider FNO jongeren INC) en Janneke van Tilborg (coördinator werkgevers SWOM). Na uitgebreid beraad van de jury zijn de volgende werkgevers genomineerd voor de The Bart Award 2022:

  • Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
  • De Nationale Politie
  • De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Divers werkgeverschap

De prijs wordt uitgereikt om aandacht te vragen voor het onderwerp inclusiviteit op de arbeidsmarkt en om divers werkgeverschap een gezicht te geven. "Met deze prijs willen we af van verzuring en focussen we op het positieve", zegt Rick Brink, directeur Belangenbehartiging bij SWOM en voormalig minister van Gehandicaptenzaken.

Update 22 juni 2022

De The Bart Award is uitgereikt aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Meer lezen over inclusieve werkgevers, toegankelijke banen en hulpmiddelen voor op de werkvloer? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine!

Altijd op de hoogte blijven?