Stichting Stomaatje heeft al een knuffelkonijn met stoma in het assortiment. Vanaf nu is er ook een pop met stoma en minizakje via de webshop van de stichting te bestellen.

Vorig jaar heeft de stichting een door vrijwilligers gehaakt knuffelkonijn geïntroduceerd, met stoma en gehaakt zakje. De knuffel is er in drie kleuren en ook twee stoma’s is mogelijk. Ze hebben alle drie een naam gekregen die bedacht is door achterban van de stichting: Roosje (roze), Stonijntje (blauw) en Maatje (groen).

Drie versies

Toch wilde Stichting Stomaatje het assortiment graag uitbreiden met een pop. Vanaf nu zijn er drie leuke stoffen kinderpoppen met stoma: een meisje, jongen en een baby. De stomazakjes worden als service geleverd door Hollister, het is een prematuurzakje. Zo kan een kind spelen met een pop en het echte stomazakje eraf halen en erop plakken. Er kan zelfs iets in het zakje worden gedaan om het nog realistischer te maken.

Makkelijker uitleggen

De knuffels kunnen veel mensen helpen, zoals een opa die aan zijn kleinkind wil vertellen dat hij een stoma gaat krijgen en dit met behulp van een pop van Stomaatje doet, een zorginstelling die een jong persoon met een verstandelijke beperking op een laagdrempelige en speelse manier wil voorbereiden dat er een stoma zal worden aangelegd of een kind in het ziekenhuis dat zich minder alleen voelt als zijn knuffel ook een stoma met zakje heeft.

Kennismaking

Ook bij deze pop gaat er van ieder verkocht exemplaar 2,50 euro naar de kinderafdeling van Stichting Stomaatje, wat het mogelijk maakt om in elk kennismakingspakket dat wordt aangevraagd voor een kind, een gratis stomaknuffel toe te voegen.

De stomapoppen zijn te bestellen via Design Your Stoma (website van de stichting).

Meer lezen over producten en hulpmiddelen voor mensen met een beperking? Neem nu een abonnement op Suppot Magazine, klik op onderstaande knop!

pop_1 Foto via Stichting Stomaatje.

(Bron: Stichting Stomaatje)

Altijd op de hoogte blijven?