Patiënten en huisartsen kunnen vanaf vandaag ook via de app van Spreekuur.nl een online consult afnemen. De app is een aanvulling op de webapplicatie die patiënten sinds 2020 een platform voor online huisartsenzorg biedt.

Met de app die sinds juli live is, kon de patiënt al makkelijk metingen voor chronische zorg delen met de zorgverlener en was het mogelijk om de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) vanuit de app te bereiken in de browser op de telefoon. Daar is nu de mogelijkheid voor het afnemen voor online consulten bijgekomen.

Patiënten kunnen in de app zowel vragen voor zichzelf als voor hun gezinsleden stellen. Je start met het kiezen van een behandelgebied. Op basis hiervan wordt bepaald of het mogelijk is om je vraag via de app in behandeling te nemen. Als dat zo is, start je direct een gesprek met je zorgverlener. De patiënt ontvangt daarvan een notificatie in de Spreekuur-app.

Ambitie

De app past bij de ambitie van Spreekuur.nl, een initiatief van Topicus en DigiDok, om alle informatie en communicatie op één plek beschikbaar te maken voor zowel patiënt als zorgverlener. De dienst werd in maart 2020 vanwege de Coronacrisis versneld uitgerold bij Huisartsen Eemland. De dienst is inmiddels toegankelijk voor meer dan 2,5 miljoen patiënten in zes zorggebieden.

De app is in de App Store beschikbaar voor iPhone en iPad en in de Play Store voor Android. De webapplicatie Spreekuur.nl blijft naast de app bestaan.

Altijd op de hoogte blijven?