RKC Waalwijk is in de prijzen gevallen met het maatschappelijk project KickIt door als derde te eindigen bij de Voetbal Geeft Prijs. De club krijgt 35.000 euro om een voetbalteam op te richten voor sporters in een rolstoel. Dat meldt het AD.

De Vriendenloterij houdt ieder jaar een wedstrijd voor profclubs die maatschappelijk actief zijn. Het plan van RKC Waalwijk was één van de tien genomineerde maatschappelijke projecten. De derde plaats van RKC Waalwijk is goed voor een prijzenbedrag van 20.000 euro. Erbovenop kwam een extra bijdrage van 15.000 euro die alle deelnemende verenigingen kregen. Het geld is bedoeld als stimulans om eredivisieclubs maatschappelijk actief te houden en krijgen.

KickIt

De stichting Samen RKC zet haar schouders onder het project KickIt, waarmee de club een eigen rolstoelvoetbalteam wil vormen. Ze ziet flinke kansen voor rolstoelvoetbal in deze regio. Voor kinderen in een rolstoel zijn er in de omgeving Waalwijk namelijk nu nog weinig mogelijkheden om te sporten.

AmiGo

De ontwikkelingen in het rolstoelvoetbal gaan snel. Zo is de AmiGo ontwikkeld, een apparaat dat aan iedere rolstoel bevestigd kan worden. De gebruiker kan er onder meer mee dribbelen, en zelfs ballen afpakken. Met een druk op de knop geef je een pass of schiet op doel.

Doelen

Het project vergt wel een flinke investering. Stichting Samen RKC krijgt nu een flink steuntje in de rug. Met het gewonnen geld kan Stichting Samen RKC het project Kickit Rolstoelvoetbal daadwerkelijk gaan opzetten. Het eerste doel is om aan het einde van dit jaar één stabiel team te hebben gevormd, bestaande uit minimaal vier teamleden. Het uiteindelijke doel is om een KickIt-competitie op te zetten, van jong tot oud, zodat teams tegen elkaar kunnen spelen. Het vormen van voetbalteams is hierbij een belangrijke eerste stap.

Heb je interesse om deel te nemen aan KickIt Rolstoelvoetbal van RKC? Binnenkort volgt meer informatie op de website van Samen RKC.

(Bron: AD)

Altijd op de hoogte blijven?