Vanaf donderdag 10 augustus begint in Den Haag het Allianz WK Zeilen. Dit toernooi heeft een primeur, want het is voor het eerst dat het parazeilen onderdeel is van het WK. Op het strand van Scheveningen kunnen kinderen zelf ook onder begeleiding kennismaken met aangepast zeilen in een grote waterbak. Dat meldt Uniek Sporten.

Festival aan Zee in Scheveningen

Scheveningen vormt het hart van het Allianz WK Zeilen met ook het Festival aan Zee. Daar kun je de zeilwedstrijden op zee meemaken en ook allerlei activiteiten beleven. Voor Optimist on Tour wordt zelfs een waterbassin ingegraven waar maar liefst 3 miljoen liter water in zit. Daardoor kunnen kinderen in rustig vaarwater meedoen aan allerlei leuke watersporten.

Begeleiding

Ook als je wat assistentie nodig hebt, ben je daar van 11.00 tot 13.00 uur hartstikke welkom. Samen met Sailability, Sailwise en de Para Kano Commissie wordt namelijk gezorgd voor begeleiders die jou perfect kunnen helpen bij aangepaste watersporten als zeilen, kanoën en kajakken. De Optimist on Tour activiteit duurt ongeveer een uur. Je bent dan bezig in een klein groepje: per uur kunnen twee kinderen met een beperking zeilen en twee kanovaren. Zo weet je dus ook zeker dat de begeleiders alle aandacht voor jou hebben. Dit is een mooie kans om kennis te maken met de mogelijkheden van deze watersporten met een beperking.

(Bron: Uniek Sporten)

Altijd op de hoogte blijven?