De gemeente Vijfheerenlanden gaat het tarief van de gehandicaptenparkeerkaart verlagen. Onlangs bleek namelijk dat die kaart nergens in de provincie Utrecht duurder is dan in Vijfheerenlanden. Verschillende partijen dienden daarom schriftelijke vragen in. Nu blijkt dat er fouten zijn gemaakt bij de vaststelling van het tarief. Dat meldt RTV Utrecht.

"Als je als gemeente écht toegankelijk wilt zijn voor iedereen, is Vijfheerenlanden nu niet goed bezig", zei Arjen Drieënhuizen begin deze maand nog tegen RTV Utrecht. Hij heeft MS, kan niet meer lopen en heeft daarom een gehandicaptenparkeerplaats nodig. Hij schrok dan ook toen hij een parkeerkaart wilde aanvragen. "223 euro? En dat voor een kaart voor mensen die al zoveel kosten hebben? Ik snap er niks van."

Fouten bij berekening

Het college laat nu in een raadsbrief weten dat er fouten zijn gemaakt bij de berekening van het bedrag. Zo hanteerde de gemeente een oud tarief voor de medische keuring die meestal nodig is voor zo'n kaart. Vijfheerenlanden stapte over naar een andere organisatie die de keuringen goedkoper kon doen, maar inwoners moesten nog steeds de oude, hogere prijs betalen. Daarnaast werden ook de leges voor de kaart twee keer in rekening gebracht.

'Goed nieuws'

Arjen Drieënhuizen is opgelucht dat nu duidelijk is waarom de kosten zo hoog waren. "Dit is goed nieuws voor de toekomstige medegebruikers van de kaart", laat hij weten. "Maar het is ook slordig van de gemeente. We weten dat de gemeente centen tekort komt, maar dat moet niet over de rug van de zwakkeren gaan."

Geld terug

Inwoners die sinds 1 januari 2022 te veel hebben betaald, krijgen hun geld terug. Volgens de gemeente Vijfheerenlanden gaat het om ongeveer 85 personen. Wat het nieuwe bedrag wordt, heeft de gemeente niet bekendgemaakt.

Arjen Drieënhuizen eerder bij RTV Utrecht:

(Bron: RTV Utrecht)

Altijd op de hoogte blijven?