Handicap International heeft een overzicht met zeven unieke wandelingen in steden en natuurgebieden in België samengesteld, waarvan vijf toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Daarmee vraagt Handicap International aandacht voor het belang van revalidatiezorg voor personen met een fysieke beperking.

Met 'We Move Together' nodigt Handicap International iedereen uit om (samen) op pad te gaan en ondertussen even stil te staan bij het belang van goede en toegankelijke revalidatiezorg.

Beperkte kansen

"250 miljoen mensen wereldwijd hebben een hulpmiddel nodig dat hun mobiliteit en zelfstandigheid verbetert, zoals een rolstoel, krukken of een prothese. Maar slechts 10% van hen heeft daar toegang toe. Mensen met een fysieke beperking staan nog steeds achteraan in de rij: van beperkte kansen op de arbeidsmarkt tot sociaal isolement. Eenvoudige hulpmiddelen kunnen hun leven veranderen," aldus Erwin Telemans, algemeen directeur van Handicap International België.

Lavendelvelden en hoogste brouwerij

De routes zijn via deze website gratis aan te vragen. Wandel bijvoorbeeld langs lavendelvelden of bloempluktuinen, of klim tot de hoogste brouwerij van België. Tijdens verschillende tussenstops nemen enkele experts van Handicap International je via podcasts mee hun leefwereld in, deze podcasts krijg je meegestuurd bij de route.

Over Handicap International

Handicap International is een onafhankelijke, internationale humanitaire organisatie die hulp biedt in geval van armoede en exclusie, conflicten en natuurrampen. De organisatie steunt personen met een handicap en kwetsbare bevolkingsgroepen, ziet erop toe dat in hun voornaamste behoeften voorzien wordt en tracht hun levensomstandigheden te verbeteren. De organisatie zet zich in voor de waardigheid en de fundamentele rechten van die personen.

(Bron: Handicap International)

Altijd op de hoogte blijven?