Paralympisch kampioen Zanardi maand na woningbrand naar huis

Goed nieuws voor Alex Zanardi en zijn familie: de voormalig Formule 1-coureur en paralympisch kampioen mag het ziekenhuis verlaten. Vorige maand werd de Italiaan nog overgebracht naar een gespecialiseerde instelling in Vicenza, nadat de medische apparatuur dienst weigerde wegens een brand bij de zonnepanelen. Dat meldt Motorsport.com.

Alex Zanardi. Foto via BMW Group.

Afgelopen december mocht Alex Zanardi na ruim achttien maanden in het ziekenhuis thuis verder revalideren, nadat hij in juni 2020 met zijn handbike betrokken raakte bij een zwaar verkeersongeval. Zanardi botste frontaal tegen een vrachtwagen in de buurt van Siena, waarbij hij zwaar letsel aan zowel zijn gezicht als hoofd opliep. Daarvoor moest hij meermaals onder het mes, maar met behulp van diverse medische apparatuur kon hij in december huiswaarts keren.

Tot augustus, want toen moest Zanardi noodgedwongen opnieuw naar het ziekenhuis. Een brand bij de zonnepanelen richtte schade aan bij de medische apparatuur, waardoor hij met spoed in een gespecialiseerde kliniek opgenomen moest worden.

Stabiel
Het San Bortolo-ziekenhuis in Vicenza maakte woensdag bekend dat Zanardi in stabiele toestand verkeert en daarom dus weer huiswaarts mag keren. Dat meldde hoofdarts Giannettore Bertagnoni aan Giornale di Vicenza. “Ons hoofddoel was om de algemene klinische toestand van meneer Zanardi te stabiliseren. Maar tegelijkertijd hebben wij het revalidatieprogramma voortgezet dat hij tijdens de eerste periode van de ziekenhuisopname heeft gevolgd.”

Alles lezen over paralympische sporters? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: Motorsport.com)

Geef een reactie