Paralympiër Geert Schipper doet poging terugwinnen werelduurrecord handbiken

Paralympisch atleet Geert Schipper gaat woensdag 9 november zijn werelduurrecord handbiken proberen terug te winnen. Schipper zal de poging doen op de baan in Sportpaleis Alkmaar. In 2018 heeft de handbiker het record op zijn naam weten te zetten, maar in 2019 nam landgenoot Jetze Plat het record over. Schipper moet in het uur tijd meer dan 44 kilometer en 749 meter afleggen om het wereldrecord te verbeteren. Dat meldt Alkmaar Centraal.

Roel van der Hooft heeft aanpassingen aan de handbike van Geert Schipper gedaan, waardoor hij nog meer kans moeten maken op het verbreken van het record. Van der Hooft is een Sports Engineer die sporters met een handicap helpt door verbinding tussen lichaam en techniek te verbeteren. Hij heeft al heel veel mensen geholpen. Roel heeft aanpassingen aan de handbike van Geert gemaakt voor onder andere zijn hoofd en voeten. Zo rijdt de paralympiër met voor meer comfort en betere aerodynamica.

Om 14:30 uur is de inloop in Sportpaleis Alkmaar en om 15:00 uur gaat Geert Schipper beginnen met zijn poging. Je kunt hem online aanmoedigen via Instagram of Facebook.

Alles lezen over recreatieve en paralympische sport? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: Alkmaar Centraal)

Geef een reactie