Jetze Plat verpulvert werelduurrecord handbiken

Foto door Bert Willems

Handbiker Jetze Plat heeft vanmiddag in Alkmaar het werelduurrecord handbiken verpulverd. De 27-jarig paralympisch kampioen uit Vrouwenakker poetste met het record van 44,749 kilometer per uur de 42,165 kilometer van Geert Schipper uit de boeken.

Met de werelduurrecordpoging wilde Plat meer aandacht voor gehandicaptensport creëren. “Het leek me al langer gaaf om het een keer te doen”, zei Plat in de aanloop naar vandaag. “Ik wil gehandicaptensport extra onder de aandacht brengen. En het is natuurlijk ook een heel mooie uitdaging voor mijzelf.”

Jongensdroom
“Als 12-jarig jochie ben ik begonnen met de sport handbiken. Mijn droom was toen al de beste en snelste ter wereld worden. Met de wereldtitels mocht ik al zeggen dat ik de beste handbiker ben, maar nu ik het werelduurrecord heb verbroken is mijn jongensdroom uitgekomen.”

Trots
Plat heeft alweer een nieuwe droom: “Het is mijn doel om twee gouden medailles te winnen op de Paralympische Spelen van 2020. De weg naar de top is fysiek en mentaal loodzwaar, maar ik houd ervan om alles te geven en het beste uit mezelf te halen. Ik ben dan ook trots op mijn prestaties, omdat ik er heel hard voor gewerkt heb.”

(Bron: AD.nl)

Geef een reactie