Nieuw subsidieprogramma Klein Geluk voor verbeteren levenskwaliteit bij beperking

Het programma Klein Geluk van het vermogensfonds FNO nodigt organisaties uit vanaf 1 september 2022 een subsidieaanvraag in te dienen. Klein Geluk richt zich op het verbeteren van de ervaren kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid. Het programma heeft acht miljoen euro beschikbaar om de komende zeven jaar organisaties hierbij te ondersteunen.

De mate waarin iemand dingen zelf kan bepalen (eigen regie), sociale relaties heeft met anderen (participatie), en zich lichamelijk en geestelijk goed voelt (welbevinden), zijn belangrijke factoren voor de ervaren kwaliteit van leven. Klein Geluk ondersteunt daarom activiteiten die dit positief beïnvloeden. Het belangrijkste uitgangspunt is de vraag en behoefte vanuit de doelgroep zelf. Zij staan centraal in het hele programma.

Over Klein Geluk
Het vorige programma Klein Geluk financierde ruim tweehonderd projecten op het gebied van materialen, dagbesteding en evenementen, zoals (beweeg)materialen, inrichting van binnen- en buitenruimtes, activiteiten en uitjes. Daarnaast zijn twintig projecten gesubsidieerd die een structurele verandering teweeg hebben gebracht. Het programma is afgesloten met een evenement door en voor de doelgroep.

Structurele verbeteringen
Dit nieuwe programma Klein Geluk is gebaseerd op een uitgebreide evaluatie van het vorige programma en literatuuronderzoek. Naast de mogelijkheid voor relatief kleine subsidies voor materialen, dagbesteding en evenementen wil Klein Geluk mensen uit de doelgroep aan het werk helpen én is er aandacht voor structurele verbeteringen voor de doelgroep.

Subsidie aanvragen
Vanaf 1 september tot 13 oktober 2022 kunnen organisaties subsidie aanvragen voor materialen, dagbesteding en evenementen. Meer informatie is te vinden op de website van FNO.

Over FNO
FNO is een vermogensfonds voor én met mensen in kwetsbare situaties in Nederland. De droom van het fonds is dat deze mensen blijvend betere kansen hebben op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief.

In Support Magazine lees je alles over lifestyle onderwerpen voor mensen met een lichamelijke beperking. Neem een voordelig abonnement via onderstaande knop!

(Bron: FNO)

Geef een reactie