Belastingaangifte 2023: zo krijg je zorgkosten en andere meerkosten terug

23 februari 2024 - Redactie Support Magazine
Beeld: mystic_mabel, via Flickr

Vanaf 1 maart 2024 kun je weer de belastingaangifte invullen voor 2023. Heb jij een beperking of chronische ziekte? En had je hierdoor in 2023 extra zorgkosten of andere kosten? Deze kunnen (voor een deel) via de belasting aftrekbaar zijn. Ieder(in) geeft hierover informatie op de website Meerkosten.nl.

Ieder jaar veranderen er wetten en regels voor het aftrekken van kosten bij de belastingaangifte. Ieder(in) zoekt altijd precies uit wat er verandert. Op hun themawebsite www.meerkosten.nl vind je nu alle actuele informatie over het terugkrijgen van zorgkosten en andere kosten vanwege je beperking of ziekte.

Aftrek meerkosten

Door een handicap of ziekte kom je bijna altijd voor meerkosten te staan. Je betaalt kosten voor medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, extra kleding, reiskosten, dieetvoeding en nog veel meer. Een deel van die kosten kun je terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. Ook als je een laag inkomen hebt (bijvoorbeeld rond het sociale minimum) en nauwelijks belasting betaalt. Maak dus gebruik van de aftrek van zorgkosten!

Inkomensondersteuning

Op Meerkosten.nl vind je naast informatie over belastingvoordelen ook informatie over andere regelingen voor inkomensondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan inkomensondersteuning vanuit de gemeente, regelingen bij arbeidsongeschiktheid, de dubbele kinderbijslag voor kinderen met een handicap en lagere autobelastingen voor mensen met een aangepaste rolstoelbus. Kijk hiervoor op meerkosten.nl/inkomensondersteuning. Deze informatie is nu actueel voor het jaar 2024.

Ieder(in) organiseerde ook een webinar over de meerkosten, deze kun je hier terugkijken: 

Bron: Ieder(in)

Altijd op de hoogte blijven?