Marlou van Rhijn in nieuw seizoen 'Meer dan goud'

19 oktober 2022 - Redactie Support Magazine

In het derde seizoen van het EO-programma 'Meer dan goud' leven Marianne Timmer, Michael Boogerd, Henk Grol, Marlou van Rhijn, Gregory Sedoc en Nicolien Sauerbreij een week lang onder één dak. Deze oud-topsporters hebben jarenlang alles op alles gezet om de beste te worden én te blijven in hun sport. Wat hebben de medailles en de topsport hen opgeleverd, gekost en geleerd? En wat en wie blijken uiteindelijk meer waard dan goud?

Vanaf vrijdag 4 november is er een gloednieuw seizoen van het EO-programma ‘Meer dan goud’ te zien op NPO 1. Zes oud-topsporters delen een week lang hun leven onder het dak van het 14-eeuwse kasteel Rechteren in Dalfsen. Marianne Timmer, Michael Boogerd, Henk Grol, Marlou van Rhijn, Gregory Sedoc en Nicolien Sauerbreij voeren in een intieme setting, zonder interviewer of presentator, echte gesprekken. Aan de hand van foto’s van bijzondere momenten uit hun sport- en privéleven herbeleven ze zo met elkaar hoogte- en dieptepunten.

Prijzenkast

De prijzenkast van de deelnemers van dit derde seizoen van ‘Meer dan goud’ is meer dan indrukwekkend. Bij elkaar vertegenwoordigen de zes oud-topsporters zeven keer goud op de Spelen, acht wereldtitels, negen Europese titels, twee etappezeges in de Tour de France en talloze toernooi-, rit- en wereldbekeroverwinningen.

Maar allemaal kennen ze ook de andere kant van de medaille, die in het programma dan ook uitgebreid besproken wordt. Van gesprekken over dopinggebruik en depressies tot openheid over pillenverslaving en andere emotionele hoogte- en dieptepunten.

Foto's

Elke aflevering staat er één sporter centraal. Op zijn of haar dag zijn foto’s van bijzondere momenten het startpunt van open en eerlijke gesprekken. In de karakteristieke setting van kasteel Rechteren in Dalfsen gaan die echte gesprekken gepaard met herkenning, bewondering en verbazing. De oud-topsporters herkennen veel van elkaar, maar leren ook een hele nieuwe kant van elkaar kennen.

Marlou van Rhijn

'Bladebabe' Marlou van Rhijn (30) werd geboren met vergroeide voeten, maar wilde toch de allersnelste vrouw ter wereld worden. Ze sprintte maar liefst drie keer naar goud op de Paralympische Spelen. Marlou vertelt over een onbezorgde jeugd en het schrijven van (sport)geschiedenis. Tijdens het diner gooit ze de vraag op tafel wat je nog waard bent zodra je je sportschoenen definitief aan de wilgen hebt gehangen.

Kijk 'Meer dan goud' vanaf vrijdag 4 november om 21.25 uur op NPO 1 of stream de aflevering op NPO Start. De aflevering waarin Marlou van Rhijn centraal staat, is zaterdag 19 november om 22.20 uur te zien.

EO-Meer-dan-Goud-0614-Marlou-van-Rhijn-zonder-blades-clos-liggend Marlou van Rhijn. Foto via de EO.

(Bron: EO)

Altijd op de hoogte blijven?