Lucille Werner staat op kandidatenlijst CDA, Rick Brink trekt zich terug als kandidaat

Rick Brink, Lucille Werner en Hugo de Jonge. Foto door Frank van der Burg, via KRO-NCRV.

Lucille Werner is de grote verrassing van de CDA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Ze staat op plek 10 van de lijst, dus de kans is groot dat ze een plek krijgt in de Kamer. Naast Lucille Werner stelt ook de Minister van Gehandicaptenzaken zich kandidaat voor het CDA. Rick Brink staat op plek 24 van de kandidatenlijst.

Brink werd in 2019 in een live-show op NPO 1 verkozen tot de allereerste Minister van Gehandicaptenzaken van ons land. Rick Brink heeft voor zijn werk bij KRO-NCRV ook al veel politieke ervaring opgebouwd als gemeenteraadslid in de gemeente Hardenberg. “Deze plek op de lijst is een bekroning op mijn werk. Ik zie er enorm naar uit om de regio en mijn doelgroep te vertegenwoordigen in de Tweede Kamer”, aldus Brink.

Directere invloed
Tegenover Het Parool vertelt Lucille Werner waarom ze de Tweede Kamer in wil: “De ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, neem ik mee naar Den Haag om directer invloed te kunnen uitoefenen op beleid. Zo’n Kamerlidmaatschap, daar krijg ik enorm veel energie van. Om eerlijk te zijn voel ik me al Kamerlid. Ik ga het hele land door, ik word gevraagd op scholen en het bedrijfsleven om te praten over inclusie voor mensen met een beperking. Kamerlid zijn is anders, maar ik ben geen onbekende in het maatschappelijk veld.”

Inzet met hart en ziel
Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV: “Ik ben enorm trots dat Lucille en Rick op de kandidatenlijst van het CDA staan. Beiden zetten zich met hart en ziel in voor een Nederland, waarbij het gaat om gelijke kansen, waarbij iedereen kan meedoen. Ze hebben ruimschoots bewezen dat ze zaken in beweging kunnen krijgen. Lucille en Rick inspireren onze kijkers, onze leden en ons als programmamakers, zodat we allemaal meer oog hebben voor die bijna 2 miljoen Nederlanders met een beperking. Ik ben ervan overtuigd dat zij beiden met hun positiviteit en hun grote persoonlijke ‘drive’ via de landelijke politiek het verschil gaan maken.”

Update 28 oktober: Rick Brink niet langer kandidaat
Rick Brink bedankt alsnog voor de 24ste plek op de kandidatenlijst van het CDA. Zijn keuze lijkt te zijn ingegeven door het feit dat Lucille Werner ook op de lijst staat, en zij zich net als hij wil inzetten voor de belangen van mensen met een beperking. “Aanvankelijk was ik enthousiast, maar na het zien van de totale kandidatenlijst ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mij toch terugtrek”, zegt Brink. Hij noemt het de “moeilijkste beslissing uit mijn leven, aangezien ik een echt politiek dier ben”. Hij wil zich blijven inzetten voor “de belangen van personen met een beperking en zal zorgen dat belangrijke thema’s op de politieke agenda terechtkomen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Begin deze week heb ik te horen gekregen dat ik ben voorgedragen op 24 voor de kandidatenlijst Tweede Kamerverkiezingen van het CDA. Aanvankelijk was ik enthousiast, maar na het zien van de totale kandidatenlijst ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mij toch terugtrek. Tot dusver de moeilijkste beslissing uit mijn leven, aangezien ik een echt politiek dier ben. Mijn doel was om in de fractie op te komen voor de belangen van personen met een beperking. Gelukkig staat er iemand op de lijst die dat ook gaat doen. Op dit moment blijf ik nog een tijdje Minister van Gehandicaptenzaken bij KRO-NCRV en zal ik mij beraden op een vervolgstap in mijn loopbaan. Eén ding staat voor mij vast, ik blijf mij inhoudelijk inzetten voor de belangen van personen met een beperking en zal vanuit het maatschappelijke veld, zorgen dat belangrijke thema’s op de politieke agenda terecht komen!

Een bericht gedeeld door Rick Brink (@rickbrink_mvgz) op

(Bron: Parool/Spreekbuis)

  1 comment for “Lucille Werner staat op kandidatenlijst CDA, Rick Brink trekt zich terug als kandidaat

Geef een reactie