Rick Brink verkozen tot eerste ‘Minister van Gehandicaptenzaken’

Rick Brink (links) proost met minister Hugo de Jonge op zijn nieuwe functie.

Rick Brink uit Hardenberg is in de gelijknamige tv-show van KRO-NCRV verkozen tot eerste ‘Minister van Gehandicaptenzaken’. Kijkers en juryleden kozen Brink tot boegbeeld voor mensen met een handicap. Zes kandidaten dongen mee naar de ‘ministerspost’.

Rick komt een jaar lang betaald in dienst bij de omroep KRO-NCRV en krijgt een team ter ondersteuning. De omroep gaat het thema dit jaar ook in diverse programma’s op radio en televisie integreren.

Brink (33) is al jarenlang voor het CDA actief in de gemeentelijke politiek in Hardenberg. Hij zei eerder zich vooral te willen inzetten voor de integratie van kinderen met een handicap in de samenleving.

Lucille Werner
De benoeming van een speciale minister voor Gehandicaptenzaken is de bekroning van een campagne van presentator Lucille Werner. Zij vindt dat er veel te weinig aandacht is voor de twee miljoen Nederlandse mensen met een handicap.

Brink moet als de nieuwe ‘minister’ gaan lobbyen voor deze mensen. Ook zal hij vanuit zijn functie wetgeving ter discussie stellen en nieuwe ideeën tot uitvoering brengen. In het kabinet heeft minister Hugo de Jonge gehandicaptenzorg in zijn portefeuille; hij was ook bij de tv-show aanwezig.

Zo hoorde Rick Brink dat hij de winnaar is:

(Bron: NOS)

Geef een reactie