De afgelopen tijd is voor rolstoeltennisster Lizzy de Greef, die 16e staat op de wereldranglijst en als doel heeft zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen van Parijs in 2024, een nieuwe innovatieve sportrolstoel gemaakt. De beelden van het ontwikkelingsproces zullen te zien zijn in het nieuwe tv-programma Focus. Dat meldt regionaal internetplatform Alphens.nl.

In Focus gaat Petra Grijzen met hulp van wetenschappers op zoek naar oplossingen voor de problemen van deze tijd. Elke aflevering zal een nieuw onderwerp aan bod komen. In de aflevering van 29 juli zal de sportrolstoel van Lizzy de Greef centraal staan.

Ideale positionering

De rolstoel werd gemaakt door Roel van der Hooft, gespecialiseerd in 'sports engineering'. Volgens hem is de rolstoel 'een nieuwe stap in de toekomst van rolstoeltennis'. De rolstoel heeft op maat gemaakte 'kniezitten'. Deze zorgen voor een ideale positionering waardoor maatwerk, spierkracht en bereik optimaal wordt. "Alles voor de hoogste prestatie", aldus Van der Hooft.

Op tv

Ben je benieuwd naar de opnames en de nieuwe rolstoel? De aflevering is op 29 juli te zien om 20:00 uur op NPO2. Van der Hooft is in ieder geval al enthousiast: "Gaaf om deze innovatie gelijk op de baan te zien met een cameraploeg er omheen."

(Bron: Alphens.nl)

Altijd op de hoogte blijven?