Drie miljoen voor toegankelijkheid station Strijp-S in Eindhoven

23 februari 2024 - Redactie Support Magazine
Ted Potters, via Flickr

De gemeente heeft drie miljoen gereserveerd voor de verbouwing van het station Strijp-S. Het station wacht al jaren op liften om de toegankelijkheid te verbeteren, maar om dat mogelijk te maken, is er een grote verbouwing nodig. Dat meldt Studio040.

Hoe de verbouwing eruit gaat zien, is nog niet bekend. Het college is nu nog samen met onder andere de NS, ProRail en de gemeenteraad twee verschillende scenario’s aan het bespreken. Naar verwachting wordt er uiterlijk deze zomer een besluit genomen. 

Het station wacht al lang op liften. Nu is het spoor alleen toegankelijk via trappen. Mensen die moeilijk te been zijn kunnen vaak het station daarom niet gebruiken. Naar verwachting kan de verbouwing van het station op zijn vroegst in 2026 beginnen. Eerder deze maand liet Ouderen Appèl in de raad weten dat dit te lang duurt en stelde daarom voor om noodliften in te zetten. Dat voorstel is nog niet besproken in de gemeenteraad.

Verbouwing

De enige manier voor ProRail, die verantwoordelijk is voor de toegankelijkheid van het station, om het station toegankelijk te maken is om heel het station te verbouwen. De gemeente heeft daarom drie miljoen beschikbaar gesteld voor eventuele extra investeringen op het station en in de directe stationsomgeving.

Wanneer de verbouwing klaar zal zijn is nog niet te zeggen. Als er eenmaal een besluit is genomen over de verbouwing, wordt er een planning gemaakt. 

Bron: Studio040

Altijd op de hoogte blijven?