Dankzij zijn door Welzorg Auto op Maat aangepaste Mercedes EQV300 – een elektrische auto maar liefst – kan Mike Wigink weer doen wat hij het liefste doet: ondernemen.

RvHfoto_2022-11-19-SM-Welzorg-Auto-op-Maat-Mike-Wigink_3876 Foto: Richard van Herwaarden.

Mike Wigink is een ondernemer pur sang. Helaas trok in 2018 een op het eerste gezicht onbenullig voorval een lelijke streep door zijn plannen. De toenmalig 28-jarige Mike viel om in de badkamer. Hierbij liep hij een hersenbeschadiging op met als gevolg onder andere verlamde benen en een structurele overgevoeligheid voor prikkels. De droom om het recyclebedrijf van zijn vader over te nemen, verdampte waar hij bij stond. Maar Mike zou Mike niet zijn als hij zijn ondernemende geest niet razendsnel in de oplossingenmodus zou zetten. Met bovenaan zijn spreekwoordelijke verlanglijstje; een aangepaste auto. Want met de terugkeer van de nodige mobiliteit, kon hij zijn toekomstplannen verwezenlijken en zijn vrijheid grotendeels weer heroveren.

Mike: “En dan is de vraag, welke auto is het meest geschikt? Door mijn hersenbeschadiging ben ik snel overprikkeld, waardoor er bij mij uitval kan ontstaan. Om die reden mag ik dan ook op medische gronden geen auto met een brandstofmotor besturen. Nu had ik de mazzel dat mijn vader al een elektrische Mercedes had. Dus ik kende het merk, de uitvoering en wist dat deze auto vrijwel geen bijgeluiden produceert die mij zouden kunnen overprikkelen. Door die ervaringen kwam mijn elektrische Mercedes V300 in beeld, waarin Welzorg Auto op Maat de nodige aanpassingen kon realiseren, zoals handbediende remmen, dito gas, een verplaatsbare bestuurdersstoel voor de transfer van rolstoel naar bestuurdersstoel en een lift. Daarnaast een houten vloer om het geluid nog meer te dempen en speciale bijna geruisloze banden.” RvHfoto_2022-11-19-SM-Welzorg-Auto-op-Maat-Mike-Wigink_3933 Foto: Richard van Herwaarden.

Over de samenwerking met Welzorg Auto op Maat stelt Mike: “Adviseur Hans de Vos heeft mij enorm goed geholpen. Met adviezen zowel naar mij toe als naar het UWV. Die communicatie en alle energie die er gestopt is in mijn auto; helemaal top! Toen er achteraf wat dingetjes mis dreigden te gaan bij de RWD heeft Welzorg heel goed geholpen om dit zo snel mogelijk op te lossen. Dus de betrokkenheid is bij Welzorg Auto op Maat ruim op voorraad.” De boodschap is duidelijk. Of zoals Mike stelt: “Dankzij die auto heb ik mijn benen weer terug en kan ik mijn oorspronkelijke dromen alsnog verwezenlijken.”

En met die herwonnen vrijheid heeft de ondernemer in hem een nieuwe dienst aangeboord; motivatiespreker.

Mike tot slot: “Ik vertel dan mijn persoonlijke verhaal waarin eenieder zijn eigen pijnpunten kan herkennen. Door mijn ervaringen te delen ontstaat er in zo’n zaal vaak een hele mooie energie, waardoor mensen weer zin krijgen in het leven. Kortom; die auto zorgt ervoor dat ik zakelijk kan groeien en op events als spreker actief kan zijn. Dat had zonder mijn aangepaste Mercedes nooit gekund.”

Deze pagina wordt u aangeboden door Welzorg Auto op Maat.

Altijd op de hoogte blijven?