Dit is de februari 2019 editie van Support Magazine

Vrijdag 1 februari ligt er weer een fijne, nieuwe editie van Support Magazine bij de abonnees in de brievenbus. Een voorproefje van wat er zoal in het nieuwe nummer aan bod komt.

Architecte past eigen huis aan
We kijken binnen bij architecte Dianta Wilmsen, die een charmant dijkhuisje aan de Hollandse IJssel van binnen aan een grondige verbouwing onderwierp. Het architectonische interieur is nu volledig aangepast aan Dianta’s beperking. Haar man Pepijn, ICT’er, legde er een spraakgestuurd domoticasysteem aan. Dianta: “Toen wij daarmee begonnen, was het vrij prijzig. Maar ondertussen zijn er al zoveel ontwikkelingen op dat punt geweest dat je nu voor zes tientjes al zoiets in huis kan hebben. Voor mensen met een beperking kan dit systeem ideaal werken.”

Diede de Groot over haar succes
De 22-jarige rolstoeltennister Diede de Groot staat sinds juni 2018 onafgebroken aan kop van de wereldranglijst. Vlak voor haar vertrek naar Melbourne – waar ze eind januari op het Australian Open de titel in het enkelspel én het dubbelspel veroverde – vertelt ze aan Support Magazine waar ze haar succes aan te danken heeft: ze kiest meer en meer haar eigen weg.

Mentelity Games
Bibian Mentel, Paralympisch Sporter van het Jaar 2018, organiseert een nieuw wintersportevent in de Zwitserse sneeuw voor iedereen met een lichamelijke beperking, of uitdaging, zoals Bibian het zelf graag noemt. De Mentelity Games vinden in april plaats in Saas-Grund, deelnemers kunnen mee met de compleet verzorgde vijfdaagse busreis. Bij aankomst bekijken experts samen met de deelnemer welke wintersportactiviteiten haalbaar en geschikt zijn.
Tip: lezers van Support Magazine ontvangen 100 euro korting op de reissom.

En verder

  • Werk
    De organisatie van jongvolwassenen met een handicap ‘Wij staan op!’ praat mee in Den Haag over nieuwe plannen om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. “Het moet niet enkel over meer banen gaan, maar ook over de inhoud van die banen,” bepleiten Jiska Stad-Ogier en Marcel Kolder van Wij Staan Op! in Support Magazine.
  • VN-verdrag Handicap
    Na vele jaren heen-en-weergeschuif werd in 2016 het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap geratificeerd in Nederland, oftewel, officieel van regeringszijde aanvaard. Maar hoe staat het er inmiddels mee? Heeft de ratificatie al vruchten afgeworpen? Het Verdrag is een stip op de horizon, zo concludeert Ad van Gaalen naar aanleiding van een rapport van het College voor de Rechten van de mens.
  • Mooie producten
    De redactie zette gebruikerservaringen en specificaties van zes verschillende werkrolstoelen op een rij en brengt die nieuwste snufjes op het gebied van wonen.

En nog veel meer! Columns, interviews… Beleef het zelf en neem een abonnement. Dan ben je altijd op de hoogte van wat er speelt voor mensen met een fysieke beperking. Het eerste jaar betaal je maar € 17,50 voor 6 edities plús de jaarlijkse Support Vakantie-special.

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *