ZorgkaartNederland nu ook voor gehandicaptenzorg

5 augustus 2022 - Redactie Support Magazine

ZorgkaartNederland is de landelijke website waarop mensen aangeven wat hun ervaring is met zorg en ondersteuning. De meeste mensen kennen de Zorgkaart van de beoordelingen die daarop staan over bijvoorbeeld ziekenhuizen, specialisten en huisartsen. De Zorgkaart is inmiddels ook goedgevuld met ervaringen over de gehandicaptenzorg. Dat meldt Ieder(in).

ZorgkaartNederland is een initiatief van Pati├źntenfederatie Nederland en heeft samen met cli├źntenorganisaties LFB, LSR, KansPlus en Ieder(in) gewerkt aan het toegankelijk maken van Zorgkaart voor mensen met een beperking.

Langdurige zorg

Op de Zorgkaart is ook informatie te vinden over bijvoorbeeld:

  • Je woonplek, verzorging en dagbesteding
  • Aanbieders langdurige zorg
  • Zorgboerderijen en kleinschalige wooninitiatieven
  • Zorg en ondersteuning voor persoonsgebonden budget (pgb)

Ervaring delen

De Zorgkaart is nog niet 'klaar'. Mensen kunnen hun ervaringen met de gehandicaptenzorg altijd blijven delen op de Zorgkaart. Ook zorgaanbieders kunnen informatie aanleveren. Dit kan mensen helpen om een goede keuze te maken.

Wat jouw situatie ook is, het is belangrijk dat je een zorgaanbieder vindt die bij jou past. Heb je die gevonden? Help dan anderen door jouw ervaringen te delen op Zorgkaart. Ga naar ZorgkaartNederland en deel jouw ervaring.

Meer lezen over zorg en het pgb? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: Iederin)

Altijd op de hoogte blijven?