Zeven speeltuinen in Gouda gaan dit en volgend jaar op de schop. Dankzij verschillende aanpassingen kunnen dan ook kinderen met een fysieke beperking in één van deze speeltuinen spelen. Dat meldt het AD.

Meer dan vierhonderd kinderen in Gouda hebben een fysieke beperking. Toch zijn er nauwelijks toegankelijke speeltuinen met geschikte speeltoestellen. Dat stelt Gouda in de lokale inclusie agenda, waarin staat beschreven hoe de stad de komende jaren toegankelijker moet worden. Het gaat om de speelterreinen bij Klipperwerf, Oranjeplein, Zoutmanplein, Boegpad, Gloriantplantsoen, Groenhovenpark en IJssellaan.

Schommel met kunstgras

Vooral verharding en onkruid vormen bij deze locaties een groot probleem voor kinderen met een fysieke beperking. Paden die ooit twee meter breed waren, zijn door begroeiing nu maximaal vijftig centimeter. Hierdoor kunnen kinderen in een rolstoel niet bij de speeltuin komen.

Ook het gebrek aan geschikte speeltoestellen en geschikte valondergronden blijkt een probleem. Toevoegingen bij de aan te passen speeltuinen bestaan onder meer uit extra speeltoestellen, een schommel met kunstgras, een klimtoestel met aangepaste instap en trampolines.

'Kind kunnen zijn'

"Dat er binnenkort kinderen die een rolstoel gebruiken gewoon in een speeltuin kunnen spelen met andere kinderen, vind ik mooi", vertelt verantwoordelijk wethouder Anna van Popering-Kalkman. "Kind kunnen zijn, vriendjes kunnen maken, gewoon meedoen, dat is ontzettend belangrijk."

(Bron: AD.nl)

Altijd op de hoogte blijven?