Week van de Toegankelijkheid: digitale toegankelijkheid belangrijker dan ooit

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Als alles op slot gaat en iedereen op afstand moet blijven, wijken we uit naar de digitale wereld. Daar ontmoeten we elkaar alsnog, informeren we onszelf en zoeken we vermaak en inspiratie. We werken, winkelen, volgen lessen en cursussen. Online mee kunnen doen, is voor iedereen nu belangrijker dan ooit. De Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 9 oktober) staat dit jaar dan ook in het teken van digitale toegankelijkheid.

Ieder(in) organiseert deze week voor het 20e jaar op rij de Week van de Toegankelijkheid. Het doel van de Week is landelijk en lokaal brede aandacht voor toegankelijkheid in Nederland. Elk jaar sluiten landelijke en lokale organisaties zich aan bij de Week. Steeds meer organisaties doen mee en organiseren een activiteit waarmee ze vaak op creatieve manier laten zien hoe toegankelijkheid voor iedereen de wereld een heel stuk leuker maakt.

Veel online evenementen
Dit jaar draait het dus om digitale toegankelijkheid, want dat zorgt ervoor dat mensen volwaardig mee kunnen doen. En zoals verwacht zijn veel activiteiten dit jaar online. Gemeenten, bedrijven, universiteiten, musea; steeds meer organisaties hebben de Week van de Toegankelijkheid ontdekt en doen mee. Veel van deze ‘organisaties in het land’ gaan dit jaar ook online. Er zijn webinars, workshops, bijeenkomsten, een symposium: allemaal via internet. Op de website van de Week van de Toegankelijk staan alle online aangemelde activiteiten in de lijst onder ‘landelijk’.

Meer informatie
De Week van de Toegankelijkheid loopt nog tot en met vrijdag 9 oktober. Via de website worden er goede voorbeelden gedeeld en getoond wat er mogelijk is.

(Bron: Iederin)

Geef een reactie