Wandeltocht op wielen

5 juni 2013 - Redactie Support Magazine

Elk jaar wordt in het tweede weekend van september een wandeltocht door Flevoland georganiseerd. Deze heet de Z.. tot Z.. tocht en start en eindigt in Zeewolde. Dit jaar zal deze plaatsvinden op 13 en 14 september. De organisatie heeft de handen ineengeslagen met Stichting Handispots.nl om de tocht mogelijk te maken voor mensen met een handicap.

De afstanden die gelopen kunnen worden zijn de 110 km, driekwart (75km), halve (50km) en kwart (25km) Z.. tot Z.. tocht. De wandelaars of rollers die 110 km afleggen hebben hiervoor 24 uur de tijd. Voor de deelnemers met een beperking die minder lang kunnen wandelen of rollen is er de mogelijkheid om zich aan te melden voor de 10 km of 5 km.
Omdat het een wandeltocht is, is het niet mogelijk om met een een handbike of wheeler mee te doen. Deelnemers met een rolstoel of elektrische rolstoel kunnen meedoen zolang men niet harder gaat dan wandelaar. De gehele route wordt gelopen of gereden over verharde wegen.

Op het hele parcours zijn posten, om de 5 tot 6 km, ingericht waar u voldoende eten en drinken kunt krijgen. Op een aantal posten wordt ook nog iets extra’s aangeboden, zoals tosti’s, nasi, bami of pannenkoeken. De wandelaars noemen de Z.. tot Z.. tocht daarom ook wel een wandelend buffet verdeeld over 110 km. Daarnaast is op alle posten EHBO aanwezig en rijden er motorrijders ter begeleiding.

Wil je meer info, of meteen inschrijven? Dat kan op de volgende website: http://www.ztotz.nl/deelnemers/handispots.

Altijd op de hoogte blijven?