Wandelende auto van Hyundai helpt mensen met beperking trappen over

Foto via Hyundai

“De Elevate kan mensen op plaatsen brengen waar nog nooit een auto is geweest”, zegt David Byron, design manager van Sundberg-Ferar, het bedrijf dat samen met Hyundai verantwoordelijk is voor de vuurdoop van de Elevate. Hyundai spreekt zelf van een Ultimate Mobilty Vehicle (UMV), een voertuig dat elk terrein aankan.

Dat zou een uitkomst zijn voor nooddiensten na natuurrampen, maar ook voor mensen met een beperking.

Terrein
In Elevate komt technologie uit elektrische voertuigen en robots samen, aldus de Koreaanse fabrikant. Daardoor kan het voertuig ook voor mensen met een beperking en taxidiensten kan de Elevate uitkomst bieden, zo is de verwachting. Iemand met een rolstoel kan de Elevate oproepen en vervolgens, bij een locatie met drempel of trap, eenvoudig naar binnen rijden omdat het voertuig zich op de juiste hoogte kan instellen.

Robotpoten
Voorname troef van het voertuig zijn de vijf beweegbare robotpoten, die elk een wiel hebben. Die poten kunnen reuzenstappen maken van anderhalve meter, bijvoorbeeld over een muur of brokken puin. Om te rijden, vouwen de poten zich in.

Snelweg
Volgens Hyundai moet de Elevate ook op de snelweg uit de voeten kunnen. Op het platform van het gevaarte kunnen, afhankelijk van de taak, verschillende carrosserieën worden geplaatst. De Elevate is nu nog slechts een concept, waar Sundberg-Ferar en Hyundai al drie jaar lang samen aan werken.

(Bron: AD.nl)

Facebook Twitter Email

  1 comment for “Wandelende auto van Hyundai helpt mensen met beperking trappen over

  1. Pia van Duren
    12 januari 2019 at 17:31

    dit is een geweldige uitvindingvoor mijn vriendin die rolstoelafhankelijk is en nogal reislustig, het liefst over ongelijk terrein in verre landen. stoepen en trappen zijn we al veel tegen gekomen tijdens de verre reizen die we samen hebben gemaakt. zo’n uitvinding zal meer comfort kunnen geven en nog meer toegankelijk kunnen maken voor haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *