Vijftig handbikers naar de top

17 juni 2013 - Redactie Support Magazine

Afgelopen 13 juni werd voor de eerste keer de HandbikeBattle gehouden, met 50 deelnemers. De HandbikeBattle vond plaats op de Kaunertaler Gletscherstrasse (Tirol, Oostenrijk), een weg die 20 kilometer lang is en een kilometer de hoogte in gaat. Hierdoor is er niet alleen een strijd met elkaar, maar ook met jezelf en tegen de berg.

Onder de handbikende deelnemers waren verschillende internationale toppers aanwezig, zoals Jetze Plat, Laura de Vaan, Mischa Hielkema en Herber Burggraaf. Daarnaast was er een Battle tussen de revalidatiecentra, waarin verschillende teams van oud-revalidanten deelnamen. De finish zorgde bij velen voor een emotionele aangelegenheid, als gevolg van de inspanning tijdens de wedstrijd, maar vooral de weg naar de HandbikeBattle toe. Een aantal deelnemers deden namelijk al binnen een jaar na het krijgen van hun dwarslaesie mee aan de Battle. Iedereen is binnen zeven uur over de finish gekomen.

De snelste tijd op dit bergparcours werd neergezet door Paralympiër Jetze Plat (H4-klasse) in 1:11. De winnaar van de H1-klasse was Martin Bekhuis in 2:55; van de H2: Mischa Hielkema in 1:59; de H3 Herber Burggraaf in 1:40 en de snelste dame was Paralympiër Laura de Vaan in 1:39.


Altijd op de hoogte blijven?