Vechtdal lanceert toegankelijke initiatieven tijdens Week van de Toegankelijkheid

Foto door Harry Kruiper.

Organisaties en ondernemers werken samen om het Vechtdal te ontwikkelen en te profileren als meest gezonde, gastvrije en groene bestemming. Een vakantie of dagje uit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zorgeloos Vechtdal profileert het Vechtdal dan ook als meest toegankelijke (vrijetijds)bestemming van Nederland, voor bewoners en bezoekers. Tijdens de Nationale Week van de Toegankelijkheid worden opnieuw activiteiten gelanceerd binnen het project Zorgeloos Vechtdal. Nieuwe ondernemers en ervaringsdeskundigen zijn van harte welkom.

Sinds begin 2021 zitten de lokale inclusiegroepen om tafel en in de Week van de Toegankelijkheid wordt een podium geboden aan het project Zorgeloos Vechtdal en de initiatieven die hieruit voortvloeien. “Het is fantastisch dat we nu de concrete resultaten zien van onze eerste samenwerkingen, een basis voor mooie aanbodontwikkeling, waar we met de vrijetijdseconomie al jaren op inzetten”, vertelt projectleider Anieke van Wijnen.

Toegankelijke Anjerroute en ontwerpwedstrijd
Op 6 oktober is de toegankelijke Anjerroute, van Zwolle tot Gramsbergen (57,7 km) gelanceerd in bijzijn van bestuurders Leo Bongers en Jan Uitslag. De route heeft 9 etappes en is vooralsnog alleen digitaal verkrijgbaar via www.vechtdaloverijssel.nl/vakantiemetzorg.

Het tweede initiatief is de ontwerpwedstrijd ‘meest toegankelijke picknicktafel van het Vechtdal’, waarbij mooie creaties zijn beoordeeld door een achtkoppige jury. De eer aan Leo Bongers om winnaar Luco Nijkamp te feliciteren met zijn ‘Vechtdaltafel’. De picknicktafel wordt lokaal geproduceerd en afnemers doen tegelijkertijd mee aan Zorgeloos Vechtdal in 2022. Meer informatie is te vinden op: www.vechtdaloverijssel.nl/picknicktafel.

Aansluiten bij ‘Zorgeloos Vechtdal’
Het doel van het programma ‘Zorgeloos Vechtdal’ is dat iedereen ongehinderd deel kan nemen aan het vrijetijdsaanbod. Hier wordt samen aan gewerkt met ondernemers, organisaties en de Inclusie Werkgroep Vechtdal. Deze groep bestaat uit Platform Inclusief Gemeente Hardenberg, Ommer Overlegorgaan Gehandicapten en Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen, de Vechtdal gemeenten en Vechtdal Marketing. Mede mogelijk gemaakt door Leader Noord Overijssel. De werkgroep start in het najaar met schouwingen van horeca, retail en toeristische bedrijven en gaat aan de slag met het vullen van de ‘Hoge Nood app’ en het samenstellen van arrangementen. Bij deze activiteiten zoekt de werkgroep een brede samenwerking met nieuwe ervaringsdeskundigen en ondernemers. Aanmelden kan bij de platforms of via info@vechtdalmarketing.nl.

(Bron: Vechtdal Marketing)

Geef een reactie