Twaalf nieuwe rolstoelen van het Fonds Gehandicaptensport zijn donderdagochtend in de buurt van Oss gestolen. De rolstoelen hebben een totale waarde van 45.000 euro. Dat meldt Omroep Brabant.

Ze stonden in een aanhanger met het kenteken 35-WD-FS, zo laat het sportfonds weten.

Beelden

Vrijdagochtend zijn de rolstoelen nog niet terug, laat een woordvoerder van de sportorganisatie weten. Wel geeft ze aan dat de organisatie beelden van de diefstal aan de politie heeft gegeven. Op de beelden zijn volgens haar twee schimmen te zien. Waarschijnlijk gaat het dus om twee daders.

Ze denkt trouwens dat de dieven niet uit waren op de rolstoelen, maar op de aanhanger. "Want wat moet je nou met twaalf rolstoelen?", vraagt ze zich af.

Opvallend

De aanhanger waarin de rolstoelen stonden, valt op door de opdruk (S)Cool on Wheels op een oranje achtergrond en de logo's van het Fonds Gehandicaptensport en Rabobank. Het sportfonds vraagt iedereen alert te zijn en uit te kijken naar de aanhanger. Al denkt de woordvoerder dat de stickers inmiddels wel van de aanhanger zijn afgehaald.

Geen basketbalclinics

(S)cool on Wheels is een voorlichtingsproject voor de groepen 7 en 8 van de basisschool. Een project om scholieren te laten zien hoe het is om een handicap te hebben.

Door de diefstal kunnen clinics rolstoelbasketbal die het Fonds Gehandicaptensport in kader van het project geeft in een deel van Brabant nu niet doorgaan. De sportbond zoekt naar een oplossing. Dat is echter nog niet zo eenvoudig. "Rolstoelen zijn behoorlijk prijzig", geeft de woordvoerder aan. "En wanneer we al nieuwe kunnen bestellen dan duurt het ook nog wel even voor we die hebben."

Het Fonds Gehandicaptensport heeft nu contact met de stichting BEN, Basketbal Experience NL, om te kijken of zij rolstoelen hebben die ze kunnen gebruiken voor de clinics. Zodat deze toch weer snel door kunnen gaan.

(Bron: Omroep Brabant)

Altijd op de hoogte blijven?