Support Magazine nr. 6 – Met techniek kom je verder

Zoals altijd bevat het decembernummer van Support Magazine weer een special, dit keer met het thema Techniek. Inspirerende verhalen over uitvindingen voor hulpmiddelen en ideeën voor voorzieningen, maar ook artikelen en interviews over intimiteit en sport vind je in deze bomvolle editie.

Support Magazine 6-2020 valt vanaf vrijdag 11 december 2020 bij alle abonnees in de brievenbus, met daarin onder meer de volgende onderwerpen:

Koppel over intimiteit en seksualiteit
Op de cover zie je Wall-e en Eve. Tenminste, zo noemen ze elkaar, naar de Disneyfilm. Wall-e en Eve ontmoetten elkaar ruim twee jaar geleden. Eve werkt in de zorg en deed onderzoek in het hospice waar Wall-e woont. Hij leeft al elf jaar met ALS, zit in een elektrische rolstoel en communiceert via een – met zijn oog aangestuurde – spraakcomputer. Vóór zijn diagnose was hij piloot. Samen hebben ze vijf kinderen uit vorige huwelijken. Joy Dekker sprak met hen over hun relatie en seksualiteit.
Emigreren naar de ruimte
Jacob Mulder heeft plannen. Grootse plannen. Om de huidige en toekomstige pijnen in zijn rug te verminderen als gevolg van scoliose (vergroeiing van de wervelkolom) is er maar één plek waar dat mogelijk is: een ruimtekolonie. Binnen 15 jaar wil Jacob daar zijn intrek nemen. Overspannen fantasie of reële mogelijkheid?
Creatief met hulpmiddelen
Je hebt een hulpmiddel nodig voor een lastige situatie, maar wat blijkt? Het bestaat nog niet. Of het bestaat wel, maar het product is nog niet naar je wens. Wat doe je dan? Nou, naar de werkbank om het zelf te maken of aan te passen.
Rolstoelmachine op de boerderij
Duizenden uren werkte Jan Derk te Rietstap aan een ‘rolstoelmachine’ waarmee Chiel Kruidhof, die een hoge dwarslaesie opliep, weer kan deelnemen aan het boerenleven. “Het is prachtig om te zien dat hij weer volwaardig kan meedraaien op de boerderij.”
Coronatijd doorkomen met Carlosmomentjes
Jaap Bressers geeft door zijn lezingen, boeken en het digitale platform Carlosmomentjes positieve energie. Zijn motto is dat een klein gebaar geluk voor de ander, maar vooral voor jezelf oplevert.
Enya van Egmond: Niet de zoveelste fitgirl
Wie haar op Instagram of Tiktok opzoekt, ziet Enya van Egmond (23) workouts doen in de gym, een handstand maken in een park of doodleuk in een spagaat op een bankje zitten. Typische fitgirl, zou je denken. Niets is minder waar: ze heeft een bijzondere elektrische armprothese en probeert mensen met een beperking aan het sporten te krijgen.

Bestellen en abonneren
Bestel het decembernummer (editie 6-2020) via deze pagina. Wil je in de toekomst verzekerd zijn van automatische toezending van élke editie, dan kun je beter meteen een abonnement nemen. Je bent al abonnee vanaf € 19,99 per jaar.

Geef een reactie