Support Magazine nr. 4 – Zorg goed voor jezelf en elkaar

Zoals altijd bevat het augustusnummer van Support Magazine weer een Special, dit keer met het thema Gezond & Fit. Wellicht verwacht je daarbij veel sportverhalen en gezonde voeding. Ja, maar vooral ook tips om mentaal veerkrachtig te zijn, want gezondheid begint in je bol.

Support Magazine 4-2020 valt vrijdag 14 augustus 2020 bij alle abonnees in de brievenbus, met daarin onder meer de volgende onderwerpen:

Activiste Jeanette Chedda
Op de cover zie je Jeanette Chedda; in een uitgebreid interview vertelt zij alles over haar strijd tegen validisme, vóór gelijkheid. Wat houdt validisme precies in en hoe zet Chedda zich in om het de wereld uit te helpen?
Verrassende verhalen in special Gezond & Fit
  • Angelique van der Post houdt, zoals ze zelf zegt, helemáál niet van duursport. Maar na een gesprek met Dutch Adaptives dacht ze er totaal anders over. Inmiddels traint ze met haar buddy voor de achtste triatlon in Alphen aan den Rijn.
  • Gezondheid begint in je bol: tips over hoe je mentaal weerbaar en psychisch flexibel kunt zijn.
  • Hoe de 80-jarige Henri Aardse, die al 25 jaar met een dwarslaesie leeft, gezond en fit door het leven fietst.
  • Hoe kies je een sport die het best bij je past? Bij jou als persoon? Bij jouw beperking? En ook nog eens een beetje lekker in de buurt. Uniek Sporten is daarvoor dé online sportzoeker.
Door operatie weer genot
Verder een interessant verhaal over de Nederlandse chirurg dr. Max Overgoor die furore maakt met een operatie die hij ontwikkelde waardoor mensen een lage dwarslaesie, spina bifida of caudalaesie hun (seksuele) gevoelens terug kunnen krijgen. Hij heeft al veel mannen geopereerd, maar wil ook kinderen en meer vrouwen opereren.
De toekomst na Hulpmiddelencentrum
In april van dit jaar werd het faillissement uitgesproken van het Hulpmiddelencentrum (HMC). Kersten Hulpmiddelenspecialist nam de activiteiten over, met de steun van de gecontracteerde gemeenten. De klanten, van wie het enthousiasme over de dienstverlening van het Hulpmiddelencentrum al lange tijd onder nul was gedaald, zijn er blij mee. Hoe gaat de toekomst er voor hen uitzien?
Tips en weetjes
Het augustusnummer staat vol handige tips en weetjes. Zo lees je over een nieuwe, toegankelijke manier om over heel Utrecht uit te kijken. En hoe je vanuit huis op reis kunt om zo toch nog verre landen te leren kennen. Natuurlijk ontbreekt de rubriek Products & More niet, waarin dit keer sportrolstoelen en fietsen uitgelicht worden. We tippen daarnaast weer een mooi boek.
Eva's column
In dit nummer is weer een nieuwe column van presentatrice Eva Eikhout te vinden. Ze doorliep met succes de BNNVARA Academy en vorig jaar maakte ze haar debuut bij YUNG DWDD. Dit keer schrijft Eva hoe ze fit blijft en dat ze daar haar oude vervoersmiddel voor terugvindt.

Bestellen en abonneren
Bestel het augustusnummer (editie 4-2020) via deze pagina. Wil je in de toekomst verzekerd zijn van automatische toezending van élke editie, dan kun je beter meteen een abonnement nemen. Je bent al abonnee vanaf € 19,99 per jaar en je krijgt er tijdelijk twee fijne cadeaus bij.

Geef een reactie