Support Magazine nr. 3 – Doen wat je leuk vindt

En waar je goed in bent

Of het nu betaald is of niet, werken is belangrijk. Je wilt een doel hebben. Met je kennis en knowhow wil je een bijdrage leveren aan de samenleving. In de juni-editie van Support Magazine veel aandacht voor het thema Werk, met onder andere handige tips voor het aanvragen van voorzieningen bij UWV. Het is goed te weten dat de overheid voor dit jaar 100 miljoen euro heeft uitgetrokken voor hulpmiddelen voor mensen met een beperking om onderwijs te kunnen volgen en te kunnen werken. Meer arbeidspotentieel zorgt voor een inclusieve arbeidsmarkt, aldus UWV’s landelijk manager voorzieningen Ronald van Zijp.

Support Magazine 3-2020 valt dinsdag 16 juni 2020 bij alle abonnees in de brievenbus, met daarin onder meer de volgende onderwerpen:

Schermster Elke van Achterberg
Op de cover van de nieuwe Supporteditie schermster Elke Lale van Achterberg. Met haar 20 jaar en 17 medailles op zak (waaronder goud op het WK onder de 17 jaar) is ze nu hard op weg naar de Paralympische Spelen in Tokio. Momenteel schermt Elke in het Turkse rolstoelschermteam. In een interview met Robin Wubben legt ze uit hoe dat gekomen is.
Rolstoelboksen
“Iedereen kan boksen, echt iedereen,” vertelt rolstoelboks-pionier Antoine Schutte. In Nieuwerkerk aan den IJssel heeft zijn No Limits Gym de eerste – en tot nu toe enige – rolstoeltoegankelijke boksring van ons land. Boksen is een van de oudste sporten ter wereld, maar een paralympische variant is er niet. Nóg niet. Antoine Schutte zet zich ervoor in.
In gesprek over corona
Het coronavirus zette de afgelopen maanden de samenleving op zijn kop, maar voor mensen met een beperking is het niet zelden extra bedreigend. Uit een peiling (eind mei) onder Supportlezers blijkt dat zo’n 70 procent nog even voorzichtig is als aan het begin van de crisis. 85 procent maakt zich zorgen over de 1,5 metersamenleving. Hoe ga je daarmee om? Eelke, Jacqueline en Marie-Jose, drie welbespraakte vriendinnen met een spierziekte, hebben daar wel wat over te vertellen. Via Zoom gaan zij met elkaar de diepte in en de Supportlezer mag meelezen.
Zit slim, eet gezond
Al veertig jaar in een rolstoel en nog altijd gezond, energiek en slank. Je kunt bijna niet anders concluderen dan dat Annemarie de Vries-Postma als ‘zitveteraan’ het levende bewijs is dat gezonde voeding een antwoord biedt op de gevaren van te veel zitten. Na het ‘Sit Smart’-voedingsboek ‘The Sitting Chef’ verscheen vorig jaar een tweede dieetboek van haar hand: ‘Gezond eten als rolstoeler, zó doe je dat!’
En verder...
  • Jiska Stad-Ogier over de consequenties van de nieuwe Wajongwet
  • Zomermode voor rolstoelers
  • “Arbeid voor onvolwaardigen.” Een congres in 1928 zorgde voor een kanteling in het denken over werken met een lichamelijke beperking. De uitgangspunten waren verrassend modern.
  • En natuurlijk fijne columns, vaste informatierubrieken en nog veel meer lezenswaardigs!

Bestellen en abonneren
Bestel het juninummer (editie 3-2020) via deze pagina. Wil je in de toekomst verzekerd zijn van automatische toezending van élke editie, dan kun je beter meteen een abonnement nemen. Je bent al abonnee vanaf € 19,99 per jaar en je krijgt er tijdelijk twee fijne cadeaus bij.

Geef een reactie