Support Magazine nr. 1 - Kracht & Kwetsbaarheid

1 maart 2021 - Redactie Support Magazine

Zoals altijd bevat het eerste nummer van 2021 weer een special, dit keer met het thema Kracht & Kwetsbaarheid. Het is belangrijk om goed te weten wie je bent, wat je wilt, en wat je precies nodig hebt. Want een beperking hebben is één ding, maar de strijd om de juiste hulp en/of hulpmiddelen zorgt zeker voor een leven met uitdagingen. In deze bomvolle editie vind je artikelen die alle kanten van dit thema raken. Daarnaast gaat het vanwege de aankomende Tweede Kamerverkiezingen veel over politiek: hoe denken politieke partijen over inclusie?

Support Magazine 1-2021 valt vanaf dinsdag 2 maart 2021 bij alle abonnees in de brievenbus, met daarin onder meer de volgende onderwerpen:

Op de cover zie je de Nijmeegse GroenLinks-fractievoorzitter April Ranshuijsen. Ze staat op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen op nummer elf. Wie is deze rollende politica en wat wil ze bereiken?

De Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart staan voor de deur. Iedereen ervaart in deze coronatijd hoe het is om beperkt te worden. Misschien cru, maar de redactie hoopt dat hierdoor de inclusieve samenleving hoger op de politieke agenda komt. Support Magazine vroeg de dertien grootste partijen wat hun plannen zijn ten aanzien van dit thema.

De Wmo 2015 is een mooie wet, maar er kunnen tussen bedoeling en uitvoering obstakels staan. Felix Touboul is een freelance deskundige die door gemeentes vaak wordt ingehuurd vanwege zijn grote kennis, maar ook vanwege veel praktische ervaring als het gaat om de uitvoering.

Iedereen heeft een andere levenservaring door zijn handicap. Op basis van die ervaring kun je een innerlijke kracht vormen, waarmee je beter met volgende ondervindingen kunt omgaan. Zes leden van het Support Magazine Lezerspanel delen de krachtigste krachten die zij in het leven hebben ontwikkeld.

Als rolstoelgebruiker heb je eigen wensen, gerelateerd aan je beperking, sociale omgeving, werk en je woonsituatie. Zo is het voor Ralph Stoové enorm belangrijk dat hij in een ergonomische houding zit, anders groeit zijn rug scheef. En zo wil Monica Luijendijk met haar voeten bij de grond kunnen om zelf de transfer te kunnen maken. Ze kwamen allebei uit bij een rolstoel buiten het kernassortiment. En dat zorgde voor de nodige strijd.

Voor het tweede jaar op rij begint voor atlete Kimberly Alkemade (30) een paralympisch jaar. De Paralympische Spelen gingen in 2020 niet door, dit jaar wil ze, net als de andere sporters van TeamNL, wél naar Tokio. Voordeel bij een nadeel: door dat jaartje extra volgt ze nu écht haar eigen route.

Het Belgische kledingmerk So Yes begint ook in Nederland bekend te worden. Zestig winkels in België verkopen de modieuze aangepaste kleding. Nederland heeft twee verkooppunten, maar je kunt ook online bestellen.

Bestellen en abonneren

Bestel de nieuwe editie via deze pagina. Wil je in de toekomst verzekerd zijn van automatische toezending van élke editie, dan kun je beter meteen een abonnement nemen. Je bent al abonnee vanaf € 19,99 per jaar.

Altijd op de hoogte blijven?