Sublime organiseert crowdfundinitiatief voor SUE’s Warriors

Sofie, een van SUE’s Warriors

Het crowdfundingsplatform ‘Sublime Doing’ van Sublime (een landelijk commercieel radiostation met funk, soul en jazz) is gestart met het ondersteunen van SUE’s Warriors, een mode-agency voor mensen met een beperking. Met het agentschap wil Kelly Sue laten zien hoe divers de samenleving echt is. De crowdfundingactie is bedoeld om de bijzondere verhalen in haar agency te verfilmen.

Op tv, in magazines en in de mode zien we altijd ‘perfecte’ mensen. Via alle media krijgen wij zelfs de norm opgelegd dat perfect zijn, normaal is. Als je er niet zo uitziet als de modellen, dan is er iets mis met je. Daardoor kunnen we ons er niet mee identificeren en dat leidt tot onderzekerheid en depressies.

Strijd
Er is iemand die strijdt voor meer diversiteit in mode en media, Kelly Sue. Ze wil de beeldvorming veranderen die wij hebben over mensen met een lichamelijke beperking. Dit doet zij met de ‘Warriors‘, modellen met een lichamelijke beperking, maar beter gezegd: mensen met een verhaal die willen laten zien dat het geen verschil maakt of je een lichamelijke beperking hebt of niet.

Fashion
Sue is begonnen hiermee, omdat ze kleding ontwierp voor mensen in een rolstoel. Ze heeft toen met verbazing gekeken naar hoe mensen omgingen met mensen in een rolstoel. Het gaat dan vooral om mensen met een lichamelijke beperking die geen eerlijke kansen krijgen. Er is al een vooroordeel dat ze iets niet kunnen. Dit vond ze zo erg, dat ze dacht: ‘ik wil meer doen’.

Wil jij SUE’s Warriors graag steunen? Ga dan naar de website van Sublime Doing. Je kunt ook een ‘Broken Crayons Still Color’ trui winnen, lees hier hoe.

(Bron: Sublime)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *