Stichting Voorall, dat zich inzet voor Hagenaars met een beperking, is weer op zoek naar een initiatief dat de toegankelijkheid in Den Haag verder verbetert. Het beste idee krijgt de Onbeperkt070-prijs, die dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt wordt. Dat meldt het AD.

Inwoners, organisaties en bedrijven kunnen voor zaterdag 10 september hun idee om de toegankelijkheid in de stad te verbeteren insturen. Initiatieven die bijdragen aan meer gastvrijheid voor Hagenaars met een beperking komen ook in aanmerking voor de prijs. De inzendingen mogen wijkgebonden of stadsbreed zijn, maar het is belangrijk dat de winnaar zijn of haar initiatief zelf realiseert.

Prijzen

Twee inzendingen maken kans op 10.000 euro prijzengeld. Een onafhankelijke jury kiest deze twee winnaars. De prijsuitreiking vindt op dinsdag 4 oktober plaats in Lunchroom Parkours aan de Maria Heinenweg in Den Haag.

Mobilitheek

De Haagse Hogeschool is een van de eerdere winnaars van de Onbeperkt070 Prijs. Zij won met het idee voor een Mobilitheek, een uitleenplek voor beweeg- en sporthulpmiddelen voor Hagenaars met een beperking. De Mobilitheek is inmiddels geopend in de Sportcampus van de hogeschool.

Meer lezen over toegankelijke locaties of het toegankelijk maken? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: AD.nl)

Altijd op de hoogte blijven?