Stichting Onder Dak: ‘Lowlands eindelijk toegankelijker voor bezoekers met beperking’

Foto via Flickr/Graham of the Wheels

Het Lowlands-festival heeft dit jaar geluisterd naar de adviezen van mensen met diverse beperkingen. Voorzitter Judy Koopman van stichting Onder Dak: “Ik ben blij dat na jaren aanmodderen ook Lowlands eindelijk bruikbaar schijnt te zijn voor mensen met beperkingen.”

Vrijwilligers van het gehandicaptenberaad in Dronten hebben zich in het verleden onder de bezoekers van Lowlands begeven. Volgens Onder Dak werd er tot voor kort echter nauwelijks actie ondernomen door de organisatoren.

Intensiever contact
Vanaf 2017 is er veel intensiever contact geweest tussen deze bezoekers, Onder Dak en de gemeente Dronten: “En vanuit de gemeente is overleg geweest met alle betrokken partijen (zoals Mojo en brandweer) om in ieder geval alle onveiligheid te verhelpen.”

Volgens Onder Dak is de situatie nu verbeterd. De camping is aangepakt voor mensen met beperkingen en voorzien van verlichte nooduitgangen. “Ook worden de paden gemonitord op obstakels en voor het grootste deel voorzien van beton.”

Medische post
“Verder is er aandacht gevraagd voor het opwaarderen van medische voorzieningen voor bezoekers met beperkingen en er kan via de beveiliging een beroep worden gedaan op persoonlijke ondersteuning. Op de centrale medische post is 24 uur per etmaal medische assistentie aanwezig.”

Foto via Flickr/Graham of the Wheels

(Bron: DeDrontenaar)

Geef een reactie