Stichting MoveS beklimt de hoogste torens van het land op Wereld MS Dag

Thomas Sanders

Teams van BN’ers, mensen met MS en andere fanatieke deelnemers beklimmen aanstaande woensdag 31 mei, op Wereld MS Dag, de hoogste torens van Nederland. Op die manier vragen zij in aanloop naar ArenA MoveS op 25 juni aandacht voor de zenuwslopende ziekte multiple sclerose.

Onder de klimmers bevinden zich acteurs Mike Weerts (bekend van Voetbalvrouwen en Celblok H), Karien Noordhoff (Smeris, Baantjer) en Tim Teunissen (De Helleveeg) en presentator Loran von Liebenstein (KampeerTV) en Gouden Kalf-winnares Coosje Smid. Het beklimmen van de hoogste torens is een initiatief van MoveS, een stichting die zich inzet voor een MS-vrije wereld. De torens die worden bedwongen, staan symbool voor de strijd die mensen met MS dagelijks moeten leveren.

Vanuit het hele land is positief gereageerd op het initiatief van MoveS. BN’ers, deelnemers en hoge torens slaan de handen ineen om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor MS op Wereld MS Dag. In Rotterdam wordt de Millenniumtoren van 34 verdiepingen bedwongen. In Amsterdam lopen de deelnemers de 23 verdiepingen van Hotel Okura Amsterdam omhoog en in Groningen worden de 311 treden van de Martinitoren bedwongen.

Krachten bundelen
Naast fanatieke deelnemers en mensen met MS reageerden BN’ers ook enthousiast op de spontane traploopactie van MoveS tijdens Wereld MS Dag. Voor acteur Mike Weerts was het direct duidelijk. Hij heeft zelf een goede vriendin met MS en gaat daarom voorop in de strijd in Amsterdam. Ook actrice Coosje Smid, presentator Loran von Liebenstein en acteurs Karien Noordhoff en Tim Teunissen zijn woensdag aanwezig bij het Hotel Okura Amsterdam om het goede doel te steunen met traplopen.

Ervaringsdeskundige
Thomas Sanders, die MoveS mede oprichtte en zelf aan de ziekte lijdt, licht de actie toe. “Trappen hebben voor mij een beladen symboliek. Veertien jaar geleden liep ik in de Amsterdam ArenA de trappen op. Ik kreeg opeens mijn rechtervoet niet meer op de volgende trede. Wat met struikelen op de trappen van de ArenA begon, eindigde met de diagnose multiple sclerose. Daarom vind ik het juist zó mooi om te zien dat iedereen nu massaal de handen ineenslaat om op deze manier aandacht te vragen voor MS. Als we de krachten bundelen kunnen wij het verschil maken en uiteindelijk onze droom uit laten komen: een MS-vrije wereld.”

In Nederland leven ruim 17.000 mensen met MS. In tegenstelling tot veel andere ziekten is er voor MS nog steeds geen remedie gevonden. Om dit te bereiken is geld nodig om wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken naar de oorzaak en behandeling van de zenuwziekte multiple sclerose. Dit begint met aandacht voor de ziekte; hiervoor (mede) organiseert MoveS jaarlijks meerdere evenementen, zoals Klimmen tegen MS, MS Hackathon, Mission Summit MoveS en ArenA MoveS. Op 25 juni staat het volgende landelijke evenement op de planning: massaal worden dan de trappen van de Amsterdam ArenA beklommen tijdens het grootste sportevenement in de strijd tegen MS: Arena MoveS. Tijdens Wereld MS Dag wordt er met het beklimmen van de hoogste torens volop getraind en aandacht gevraagd voor deze volgende uitdaging.

Meeklimmen?
Er is nog beperkt ruimte om mee te klimmen tijdens Wereld MS Dag. Om 09.30 verzamelen alle teams bij de torens voor het startschot. Meld je aan via rsvp@pr-essure.com voor meer informatie.

Geef een reactie