Start-ups Entusia en My Add On bundelen krachten

De start-ups Entusia en My Add On hebben besloten de handen in elkaar te slaan. Hans Versmissen (35), eigenaar van Entusia, en Marie Van den Broeck (25), eigenaar van My Add On, zijn beide actief in de zorgsector. Entusia creëert stijlvol ondergoed voor mannen en vrouwen met licht urineverlies en My Add On maakt krukken en rolstoelen comfortabeler met innovatieve én mooie accessoires.

De zorgsector is een speciale wereld en om daarin een wereldspeler te kunnen worden, sta je er het liefst niet alleen voor. Hans en Marie vertellen hoe ze de samenwerking hebben aangepakt.

Ideale zakenpartners
De zoektocht naar een geschikte co-founder verliep zowel voor Hans als voor Marie niet vlekkeloos. Marie had in opstartfase reeds een oproep gedaan voor een co-founder. Veel reactie, maar er was altijd wel iets waardoor een samenwerking niet aan de orde was: niet gemotiveerd genoeg, geen complementaire competenties, totaal andere visie, geen ervaring met de zorgsector, of gewoon geen persoonlijke klik. Daardoor besloot Marie voorlopig alleen verder te gaan. Tot er een life-changing telefoontje kwam van Hans. Tijdens de eerste samenzit werd al snel duidelijk dat beiden elkaar quasi perfect aanvullen: “We hadden een groot vel papier op de muur gehangen met twee kolommen erop: ‘Hans’ en ‘Marie’.” vertelt Marie. Ze schreven op elke post-it een hoofdtaak op zoals finances, marketing, sales, product design, etcetera: “Laten we zeggen dat er niet veel discussie was over wie welke taken zou doen”, voegt Hans toe.

Entusia
Hans Versmissen (35) uit Vosselaar lanceerde in 2017 met zijn bedrijf Entusia slipjes voor vrouwen die last hebben van urineverlies. Vorig jaar bracht de Kempenaar ook boxershorts voor mannen met urineverlies op de markt. In de onderbroeken is een pad genaaid die tien à vijftien milliliter urine in één keer kan opnemen en absorberen, en maximaal negentig milliliter in vier uur tijd. Ook de geurtjes worden geneutraliseerd. In twee jaar tijd heeft Versmissen al 15.000 onderbroeken met een absorptielaag verkocht, die ongeveer 30 euro kosten.

My Add On
Een van de producten die Marie van den Broeck met haar bedrijf My Add On verkoopt is de MySleeve. Dit is een omhulsel dat de drukpunten van de handvat van een kruk evenwichtig verdeelt. “Daardoor doen de handpalmen geen pijn als je langdurig met de krukken wandelt”, zegt Van den Broeck. “Op de omhulsels zitten kleine magneetjes. Daarmee kan je een kruk die gevallen is, oprapen zonder te bukken. De magneet van de ene kruk trekt de magneet van de andere aan, waardoor die andere kruk vanzelf van de grond komt.” De MySleeve kost 35 euro.

Ambities
Marie Van den Broeck heeft een diploma als industrieel ontwerper en wil nog andere producten voor de zorgsector ontwerpen. “Dankzij mijn samenwerking met Entusia krijg ik daar nu de tijd voor”, zegt de onderneemster. “Hans zoekt nieuwe klanten, waardoor ik me kan concentreren op de ontwikkeling van nieuwe producten.” Hun doel is om in de toekomst internationaal door te breken. Voorlopig werken de partijen nog samen onder een samenwerkingsovereenkomst, maar als de proefperiode van van een jaar goed is verlopen, gaan ze over tot een fusie van beide bedrijven. Grootse plannen dus voor Entusia en My Add On.

(Bron: Gazet van Antwerpen)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *