Sportpoli van Esther Vergeer Foundation nu ook in Maastricht UMC+

23 november 2022 - Redactie Support Magazine

De kinderafdeling van het Maastricht UMC+ is gestart met de Sportpoli van de Esther Vergeer Foundation. De bedoeling van de Sportpoli is dat kinderen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte gemotiveerd worden om te sporten en dat ze kunnen sporten bij een 'gewone' sportvereniging.

De Esther Vergeer Foundation biedt kinderen deze kans en begeleidt dit hele proces. De Sportpoli is te vinden op het poliplein van Maastricht UMC+. Belangstellenden kunnen daar elke dinsdag van 11.00 – 16.00 uur bij de medewerkers van de Esther Vergeer Foundation terecht.

Extra consult

De Esther Vergeer Foundation Sportpoli wordt als extra consult toegevoegd aan de gesprekken met de behandelend artsen en zorgprofessionals in de academische kinderziekenhuizen. Kinderen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte krijgen een persoonlijk begeleidingstraject waarin gekeken wordt naar de sportwensen, -behoeften en mogelijkheden. Samen wordt een reguliere sportvereniging gevonden die bij het kind en zijn/haar beperking past.

Sporten is goed voor elk kind, zeker voor een kind met een beperking of chronische ziekte. Maar voor hen is het niet altijd vanzelfsprekend. Ze moeten soms op weg geholpen worden richting een geschikte sport of hebben een duwtje in de rug nodig om hun twijfel te overwinnen. Daarom ben ik blij dat we onze jonge patiënten met de Sportpoli kunnen helpen!

Zeven sportpoli’s

De Sportpoli bij het MUMC+ is één van de zeven Sportpoli's die de Esther Vergeer Foundation het afgelopen jaar heeft geopend in academische kinderziekenhuizen. Hiervoor ontving de Foundation een schenking van 260.000 euro van de VriendenLoterij.

Grote stap

Esther Vergeer, naamgever van de Foundation: "De stap naar sporten op een sportvereniging is voor kinderen (en ouders) best wel heel groot. De Foundation heeft veel ervaring met het persoonlijk begeleiden van ouders en kind naar een passende sport. We zien dat juist die persoonlijke begeleiding essentieel is. Als een kind blij wordt van sporten dan heeft dat ook een positieve impact op het hele gezin. Door de realisatie van de Sportpoli kunnen wij nog veel meer kinderen naar sport gaan begeleiden; hoe mooi is dat?!"

Lees meer over de Esther Vergeer Foundation in onze gratis Online Special Zelfredzaamheid.

Multi-sport-Vergeer-Foundation-010-1024x683-1 Foto via Esther Vergeer Foundation.

(Bron: MUMC+)

Altijd op de hoogte blijven?