Sport, fun en entertainment bij Sport op Maat dag in Rotterdam

11694889_887192418042043_5302393919411086315_n

Foto via Facebook-pagina Sport op Maat

Mensen met een beperking én ieder ander kunnen vele sporten leren kennen en zich informeren over praktische zaken rondom sporten en bewegen op de jaarlijkse Sport op Maat dag in Rotterdam. Op zaterdag 12 september (12.00-16.00 uur) is het fun- en entertainmentgehalte op Sportplaza Zuiderpark nóg hoger dan bij vorige edities.

Lach mee met host Quintis Ristie of ga uit je dak bij optredens van Andrea Hazes – de vrouwelijke lookalike – en de G-based Band. Wethouder Adriaan Visser (Financiën, Binnenstad, Cultuur en Sport) verzorgt die dag samen met Paralympisch rolstoelbasketbalster Barbara van Bergen de feestelijke opening.

Sportstad
Rotterdam is een echte sportstad. Mensen met een beperking kunnen er ook vele kanten op. Toch kent nog niet iedereen het brede aanbod van sportmogelijkheden. Bovendien is het niet altijd even gemakkelijk uit te vinden welke activiteiten en club nou het best bij je passen. De Sport op Maat dag helpt hierbij.

37 sportaanbieders
Welke beperking je ook hebt, er is altijd een sport die bij je past. Deskundige en enthousiaste vrijwilligers van 37 sportaanbieders zorgen ervoor dat activiteiten kunnen worden beoefend in maar liefst 24 sport- en beweegtakken. Dankzij hun ervaring met vele verschillende doelgroepen weten zij iedere deelnemer prima te helpen.

Tijdens de Sport op Maat dag kun je ook aantrekkelijke demonstratiewedstrijden bijwonen. De honk- en softbalverenigingen HSV Saints en Portland Poema’s hebben beide een team voor mensen met een beperking. Die spelen een wedstrijd tegen elkaar, zodat je kunt zien hoe zo’n duel eraan toegaat. Of ben je juist benieuwd naar korfbal voor mensen met een beperking? Kom dan kijken naar wedstrijden van een korfbaltoernooi. Een aanrader is ook de demonstratie rolstoelrugby door het Crashing Dream Team. Natuurlijk kun je al deze sporten ook zelf uitproberen.

Informatiemarkt
De meeste mensen willen eerst weten welke sport- of beweegvorm het best bij hen past voordat ze zich aansluiten bij een sportvereniging of -aanbieder. En wat kosten bijvoorbeeld een lidmaatschap en benodigde sporthulpmiddelen? Zijn er financieringsmogelijkheden? Voor al dit soort vragen kun je tijdens de Sport op Maat dag terecht op de informatiemarkt.

Locatie
De hele Sport op Maat week wordt gehouden op Sportplaza Zuiderpark in Rotterdam Zuid. Je kunt het terrein betreden via een aantal ingangen. De hoofdingang vind je aan de Oldegaarde 21. Sportplaza Zuiderpark is ook te bereiken vanaf het Zuidplein. Het evenement is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

De voorbereidingen voor de Rotterdam Sport op Maat dag zijn weer gestart! Om iedereen enthousiast te maken voor deze grootse en feestelijke sportdag hebben we een leuk filmpje gemaakt. Deel ‘m met familie & vrienden en nodig ze uit om ook te komen op 12 september! Ben jij erbij? Delen = fijn! :-)

Posted by Rotterdam Sport op Maat on Wednesday, June 17, 2015

(Bron: Dichtbij)

Geef een reactie