SailWise neemt met catamaran deel aan 24 Uurs Zeilrace

“De wind maakt geen onderscheid”, met die gedachte neemt stichting SailWise op 26 en 27 augustus deel aan de 24 Uurs Zeilrace van Medemblik. Daarvoor zoeken zij mensen met een beperking die mee willen zeilen. Er wordt gevaren met de Beatrix, de volledig aangepaste en rolstoeltoegankelijke catamaran van SailWise.

Foto via SailWise.

“Iedereen wil natuurlijk winnen, maar nog belangrijker vinden wij dat iedereen kan meedoen. Of je nu in een rolstoel zit of niet”, zegt Rinke Bergsma, schipper van de stichting die watersportvakanties aanbiedt voor mensen met een handicap.

Zeilen vanuit je rolstoel
De 24 Uurs Zeilrace is het grootste zeilevenement van Nederland. Meer dan 400 zeilboten doen mee met maar één doel: zoveel mogelijk mijlen maken in 24 uur. Een zware zeilwedstrijd, maar SailWise gaat geen uitdaging uit de weg. “Tijdens onze zeilvakanties doen we niet anders”, vertelt Rinke. “Mensen ontdekken op de Beatrix vaak dat ze veel meer kunnen dan ze denken. Het maakt niet uit hoe zwaar je beperking is, we vinden wel een manier waarop je actief mee kan zeilen.” De Beatrix wordt door SailWise ingezet voor zeilvakanties over de Friese meren. Aan boord is er ruimte om mensen zorg te bieden en dankzij een joystick kunnen ook mensen met geen of verminderde handfunctie het schip zelf besturen.

24 Uurs Zeilrace
De Beatrix start de 24 Uurs Zeilrace op vrijdag 26 augustus in Stavoren. Op zaterdag aan het eind van de middag zal ze finishen en afmeren in Medemblik. Wie mee wil met de Beatrix, kan een e-mail sturen naar info@sailwise.nl, met daarin naam, contactgegevens, een korte uitleg over je beperking en zorgbehoefte en een motivatie waarom je mee wil doen aan de zeilrace. Mensen die meegaan zullen onderdeel zijn van een team zeilende reporters. SailWise zoekt daarom met name mensen die het ook leuk vinden op sociale media (live) verslag te doen van de zeilwedstrijd. De organisatie vraagt daarnaast een eigen bijdrage in de kosten voor deze zeilwedstrijd.

Alles lezen over aangepast sporten? Word abonnee van Support Magazine, nu extra voordelig!

(Bron: SailWise)

Geef een reactie