Rolstoeltennissters beleven primeur in Ahoy: 'Diede de Groot verdient een podium'

16 februari 2023 - Redactie Support Magazine
Paul Raats

Het kostte een paar jaar lobbyen, maar vandaag is het zover: de eerste editie van een rolstoeltennistoernooi voor vrouwen op het ABN AMRO Open in Rotterdam. Eindelijk kan uithangbord Diede de Groot zich op Nederlandse bodem laten zien. "Het is shocking hoe onbekend paralympiërs zijn bij veel mensen."

De Groot veroverde zeventien Grand Slam-titels in het enkelspel, werd paralympisch kampioen en is al jaren de nummer één van de wereld. Kortom: bij uitstek hét boegbeeld voor kinderen met een lichamelijke beperking die toch willen sporten. Maar hun idool en mogelijke inspiratiebron speelt bijna altijd buiten de landgrenzen.

"Diede was jaren geleden al aan de weg aan het timmeren, maar er was nooit een toernooi in Nederland waar ze zich kon laten zien. Toen dacht ik echt: dit kan toch niet?", zegt Esther Vergeer. "Bij tennisbonden ITF en WTA kwam er niks van de grond. Niemand anders deed het, dus zetten wij de lobby maar in. Diede de Groot en de andere Nederlanders verdienen een podium in eigen land."

Lees het volledige artikel met interview met Esther Vergeer en Diede de Groot via NU.nl.

(Bron: NU.nl)

Altijd op de hoogte blijven?