Prentenboek ‘Aisha geeft nooit op!’ van Liliane Fonds nu verkrijgbaar

Afbeelding via Liliane Fonds

Maandag verscheen het prentenboek ‘Aisha geeft nooit op!’ van bekende kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander. In samenwerking met het Liliane Fonds schreef Den Hollander dit inspirerende verhaal over een meisje dat zich niet laat beperken door haar handicap.

Het Gouden Boekje is geïnspireerd op het levensverhaal van Aisha uit de Filippijnen, die al ruim 6 jaar hulp krijgt van het Liliane Fonds. Vivian den Hollander is onder de indruk van Aisha: “Wat was het bijzonder om haar op afstand te leren kennen. Wat een dapper meisje is dit!” Aisha’s moed gaf Den Hollander inspiratie voor dit verhaal over vallen, opstaan en weer doorgaan.

Verkrijgbaar
In samenwerking met reclamebureau GUC Agency en Uitgeverij Rubinstein ontwikkelde het Liliane Fonds dit bijzondere prentenboek. Digitaal en als hardcopy met illustraties van Emanuel Wiemans. En als luisterboek, ingesproken door Liliane Fonds-ambassadeur Fedja van Huêt. ‘Aisha geeft nooit op!’ is verkrijgbaar via de website van het Liliane Fonds.

Aisha
‘Aisha gaat graag naar school. Rekenen en taal vindt ze leuk. En lezen ook. Maar de woorden goed uitspreken is soms best lastig.’ Zo begint het verhaal over deze dappere dame. Aisha is geboren met een hersenbeschadiging. Daardoor is lopen lastig voor haar, en praten soms ook. Maar niemand oefent zo hard als zij.

Corona
Toen Aisha vier jaar was, kwam haar moeder in contact met een partnerorganisatie van het Liliane Fonds op de Filippijnen. Sindsdien gaat Aisha met sprongen vooruit. Ze ontwikkelt zich door fysiotherapie en logopedie. Ook tijdens de coronapandemie blijft het Liliane Fonds kinderen als Aisha en hun ouders ondersteunen. Met noodhulp, met revalidatie en onderwijs op afstand.

Geef een reactie